Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon
Proponowałbym pogasić światła w nieużywanych pokojach. Warto by było ich też nie remontować co roku, nie zmieniać w nich zbyt często mebli i nie odkręcać w nich ogrzewania. Są instytucje które nie muszą być koniecznie utrzymywane przez państwo bo bez niego dobrze by sobie poradziły.
Kuratorium, rzecznik praw dziecka, rzecznik praw obywatelskich, ewentualnie jakieś media i organizacje działające na rzecz laicyzacji państwa. Tylko koniecznie poprawiaj błędy (nie mówię tego złośliwie).
|
by mnie żywcem zjedli... i tak ludzie na ulicy ( starsi) na mnie krzywo patrzą bo nie mam bierzmowania. Zresztą teraz za późno , moglem to robić w 1 klasie , teraz już się nie opłaca bo został mi tylko 1 rok religii. a w tym roku jest lepiej bo zrobili rele na ostatniej lekcji , wiec zostaje nas 3-5 i ksiądz pozwala film oglądać jakiś. Np. we wtorek oglądaliśmy Piraci z karaibow 3 ,
U nas w każdej klasie są telewizory plazmowe , a ja mam swój prywatny klucz do szafki ;D (ukradliśmy dla dyra i ja se dorobiłem) wiec na przerwach/lekcjach oglądamy filmy , a dyrektor od pół roku nie wie kto ciągle otwiera szafkę ;D
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
Stanowcze "nie" od rodziców jest skuteczniejsze od łamania kołem.
|
nie zgodzę się.