Cytuj:
mi.
Dla twojej wiadomości to nie chodzi mi o to czy wszystkie elfy się stały krwawymi itd tylko o to że ich lud wygnano a że ty nazwałeś to kłamstwem to dałem ci dowód że Krwawe elfy pochodzą od Nocnych Elfów.
|
To bullshit było do nie pasowania.
Poza tym - nocne elfy, które kiedyś istniały był czymś pomiędzy high a night elfami. Później powstały rozłamy - na highborne i idących za naturą. A to, że blood elfy od nich pochodzą to oczywista rzecz.
Cytuj:
Taureni to dzika rasa która nie miała pojęcia wcześniej że takie coś jak Palladyn istnieje a co do tego że będą chodzic w złotych zbrojach a niektórzy Undeadzi byli wcześniej Palladynami.
|
Taureni nie byli dziecy. To, że nie produkowali zamków, itd nie oznaczało, że byli nieucywilizowani. Szanowali naturę, kuli broń (bo skąd cairne by miał taką sprośną halabardkę?

) i w swoim życiu szukali balansu.
Cytuj:
For countless generations after the war, the tauren roamed the plains of the Barrens hunting the mighty kodo, and sought the wisdom of their eternal goddess, the Earthmother.
|
Cytuj:
To jest moja sugestia po parta mocnymi dowodami
|
Tak bardzo mocne dowody to były, że nie odpowiedziałeś na
Cytuj:
Nie bardzo. Taureni, starający się zawsze stać w obronie natury i balansu (co można wywnioskować z ich questów chociażby), mają o wieeele bliżej do postawy paladyńskiej, niż forsakeni, których motywem przewodnim jest zemsta na Lich Kingu, za los który na nich sprowadził.
|
Cytuj:
To jest bardzo wielka różnica tak samo jak byś powiedział o Magu i Locku czy też o Palu i Warku.
|
W takim razie rozpisz mi to, w odniesieniu do lore warcrafta i konwersji na wowa swój argument. Ja nie mam zamairu się produkować znowu, jak ty znowu podsumujesz to jednym zdaniem. Chce rozpisania dlaczego to bardzo wielka różnica. Bo inaczej ta dyskusja nie będzie miała sensu.
A no i oczywiście to samo o magu i locku i warrku i palku - skoro przytoczyłeś taki temacik...
Cytuj:
Tak ale jak wiemy to magia nocnych elfów sprowadziła zło na Azaroth i dla tego tej magi zakazano
|
Także ta magia doprowadziła do złotej ery nocnych elfów pewien czas przed pierwszą wojną z legionem.
Cytuj:
a co jeśli teraz by sprowadzono płonący legion.
|
Co to za argument? Magia jest w powszechnym użyciu przez wiele ras i jakoś płonący legion nie przybywa z powrotem. Został pokonany podczas ostatniej wojny i obecnie jest spokój. To czy night elfy będą używały magii czy nie - obecnie nie robi to żadnej różnicy, zwłaszcza że ich cywilizacja nie jest już tak liczna.