Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ludzie z Blizzarda dobrze to odwzorowali? Zauważ, że jeśli porównujesz paladyna do krzyżowca [co jest błędem, krzyżowcy to postacie historyczne, a paladyni są wymyśleni] to w Diablo 2 paladyn nie mógłby być czarnoskóry. W ogóle porównywanie krzyżowca [wojownika za wiarę - a tak naprawdę wojownika, który znalazł sobie popierany przez cesarza i papieża pretekst do rozbojów] z paladynem [świętym wojownikiem] wydaje mi się dziwne. A co do paladyna w Tibii - równie dobrze mogę powiedzieć, że druid to człowiek mieszkający w lesie, bawiący się ze zwierzątkami i w ogóle, a nie jakiś aptekarz. Rycerz - wojownik konny, po niemiecku rycerz i jeździec brzmi tak samo [ritter], a tutaj mamy grubasa który chodzi i bije.
|
Ja pierdziele no i właśnie o tym mówiłem, nie odzywać się jak się nie ma pojęcia, teraz tak dałeś popisu, że prawie aż mi się śmiać zachciało. Dobra to od początku. Dla sprostowania nie mówię, że palladyn i krzyżowiec to to samo, tylko że są dość podobni, a tak wogule to co ty masz za kartę graficzną, że ty widzisz czarnoskórego palladyna

teraz to mnie rozbawiłeś. Weź się mu przyjżyj dokładniej i polookaj na tysiące tapet z diablo. On ma cere dość podobną do hiszpanów, lub nawet włochów, a chyba wiesz, gdzie znajdowało się papiestwo przez setki lat i nadal się tam znajduje. A z tym, że krzyżowiec to tylko znajduje sobie pretekst do rozbojów to już przegiąłeś. Powiedziałeś to cholernie ogulnikowo, a weź przykładowo Ryszarda Lwie Serce. To był prawidziwy krzyżowiec, gdyż robił wszystko dla wiary, wykładał niewyobrażalne sumy, aby tylko odbić z rąk niewiernych Jerozolimę. Że palladyn jest wymyślony to szczerze mówiąc przemilcze to, bo to co napisałeś było godne pożałowania i nie będe rozwijał tej kwesti bo szkoda na to czasu i miejsca. A na koniec jak nie wiesz kim byli druidzi i czym się zajmowali to nie graj w tibie tylko dalej się baw klockami

no i jeszcze co mnie obchodzi jak jest rycerz po niemiecku ? A wiesz jak jest zakręt po włosku ? no właśnie też jakieś takie znane słowo tylko znaczenie trochę inne...