Cytuj:
Taureni nie byli dziecy. To, że nie produkowali zamków, itd nie oznaczało, że byli nieucywilizowani. Szanowali naturę, kuli broń (bo skąd cairne by miał taką sprośną halabardkę? ) i w swoim życiu szukali balansu.
|
Byli dzicy i szukali pojednania z naturą. A to że nosił Halberdkę to o niczym nie świadczy
Cytuj:
Nie bardzo. Taureni, starający się zawsze stać w obronie natury i balansu (co można wywnioskować z ich questów chociażby), mają o wieeele bliżej do postawy paladyńskiej, niż forsakeni, których motywem przewodnim jest zemsta na Lich Kingu, za los który na nich sprowadził.
|
Nie wiem co ma zemsta Forsaken do Paladyństwa oni już byli Paladynami a Taureni nie mają żadnego pojęcia o tym
Cytuj:
W takim razie rozpisz mi to, w odniesieniu do lore warcrafta i konwersji na wowa swój argument. Ja nie mam zamairu się produkować znowu, jak ty znowu podsumujesz to jednym zdaniem. Chce rozpisania dlaczego to bardzo wielka różnica. Bo inaczej ta dyskusja nie będzie miała sensu.
A no i oczywiście to samo o magu i locku i warrku i palku - skoro przytoczyłeś taki temacik...
|
Bo śa podobni Warrek wali z broni tak samo jak Pallek a mimo to nie są tym samym tak samo Mag wali z magi i lock a też są inni tak samo jest z Hunterem i Rangerem jest tu bardzo wielkie podobnieństwo i nie możesz się wnoskowac tylko tym że strzelają obydwaj z łuku.
Cytuj:
Także ta magia doprowadziła do złotej ery nocnych elfów pewien czas przed pierwszą wojną z legionem.
|
I nie zabiła wszystkiego co żyje
Cytuj:
Co to za argument? Magia jest w powszechnym użyciu przez wiele ras i jakoś płonący legion nie przybywa z powrotem. Został pokonany podczas ostatniej wojny i obecnie jest spokój. To czy night elfy będą używały magii czy nie - obecnie nie robi to żadnej różnicy, zwłaszcza że ich cywilizacja nie jest już tak liczna.
|
Oj robi i to wielką
Pierwsza wojna wywołana przez magie
w Drugiej wojnie zostały sprowadzone orki dzięki magowi Medvinowi
Trzecia wojna sprowadzony został jeden z dowódców płonącego legionu Archomonde przez Nekromantę Kel'Thuzada za Pomocą księgi maga Medvina
Zresztą przez magie Malygos stał się ich wrogiem a on jest strarznikiem magi
więc elfy wiedzą że ona nie niesie nic dobrego.
Cytuj:
Jakie dawne czasy... Magowie zostali wygnani 25 tyś lat temu, w tym czasie wiele może się zmienić.
|
25 tysiecy lat temu to chyba są dawne czasy
Cytuj:
Blood Knight po raz enty...
|
Ale jako klasa to Paladyn
Cytuj:
Repa nie ma nic do znaczenia, jedynym wytłumaczeniem tego że jest duża może być to, że to w końcu dzięki Sylvanas BE znalazły się w Hordzie (był to chwyt taktyczny, w tej sytuacji Forsakeni nie muszą walczyć na dwa fronty, a Ally raczej chętnie by przyjęło BE w swoje szeregi, bo to w końcu wciąż High Elfy).
|
Owszem ma jak to twierdzi Blizzard to Sylvanas czuła się odpowiedzialna za to co się stało i zaczeła pomagac Krwawym elfą zresztą nie wiem czego BE miały by walczyc z Forsaken przecież Królowa Forsaken zapłaciła najwyższą cenę za obronę BE a Sojusz odebrał jakie kolwiek szanse na zwycięstwo BE więc skorzystali z pomocy nag za to ze wykonali poprawie rozkazy sojuszu zostali skazani na śmierc przez sojusz i uznani za złych ale BE uciekły. BE chciały by ich lud przetrwał a sojusz temu zagroził więc stali się wrogami.
Cytuj:
Mylisz go z innym generałem podczas gry Kael'Thasem.
|
Chodzi mi o Marszałka Garitosa czy jak ta się to pisało który w zamian za pomoc w odbiciu lorderonu kazał się sylvanas wynosic
Cytuj:
Umowa była taka że Sylvanas miała MU pomóc w odbiciu Lordareonu, potem miała się wynieść. Oczywiście kłamała. Większość tego co mówią UD to kłamstwa. Najchętniej byliby neutralni, ale musieli wybierać, więc wybrali Hordę.
|
Tylko że wcześniej ta sama osobą chciała skazac na śmierc większośc krwawych elfów więc zasłużyła a Forsaken nie kłamią tylko są przebiegli w swoich planach.
Cytuj:
Varimathras był sługą Sylvanas. Jest petem. Darowała mu życie pod warunkiem że zdradzi swoich braci i będzie jej służył.
|
Był jej prawą ręką i głównym doradcą a nie petem zabił swoich braci że by udowodnic swoją lojalnośc
Cytuj:
A gnomy niby skąd mogą mieć pojęcie na temat kapłaństwa? Na te dwa pytania jest jedna odpowiedź.
|
Bo siedzą długo u Krasnoludów ?
Cytuj:
Byli paladynami kiedy byli żywi. Jak coś martwego i demonicznego może posiąść moc światła (znów przypominam: symbolem UD Priesta jest shadow)?
|
Tak samo jak coś mrocznego posługującego się demoniczną magią mogło też posiąśc moc światła mowa tu o Krwawych Elfach
Cytuj:
Oh naprawdę? Radzę pograć w inne gry, w niektórych WoWowy hunter to Ranger.
|
Ale to nie są inne gry tylko Wow który jest zbudowany od podstaw.
Cytuj:
Eeee. O ile mi wiadomo, to plaga była spowodowana przez Burning Legion. A Burning Legion chyba nie został wywołany przez NE?
|
Pierwszym razem został sprowadzony przez NE
Cytuj:
Wskaż mi więc choć jeden cytat, w którym Sylvanas mówi że ma sojuszników / przyjaciół?
|
Kiedy wchodzi do Hordy posłańcy Sylvanas mówią że chce ona zawrzec sojusz z Hordą.
Cytuj:
To w TFT był Putress? : o
Btw. Putress wypełniał rozkazy Sylvanas, problem w tym że zrobił to za szybko, a Varimathras widząc okazję to wyswobodzenia się spod władzy Sylvanas przejął UC.
|
Puttress sprzymierzył się z Varimathrasem i potajemnie uknuli spisek przeciwko Sylvanas a ona sama cudem uciekła z życiem.Puźniej zabijała zdrajców razem z Thralem i odzyskała Undercity.
Cytuj:
Eee no nie wiem, IMO hordę trzyma w spokoju Thrall. Kiedy ją opuści, stanie się piekło.
|
I w tedy Gerrosh stanie się dowódcą i stanie się piekło dla sojuszu.
Cytuj:
Ale to była decyzja Kael'Thasa, a nie BE ogólnie. Równie dobrze można powiedzieć, że BE nie powinny dołączyć do Hordy, bo BL to największy wróg orków, a przecież BE pomogły BL.
|
Tak ale za Kaelem poszły wszystkie BE.Kiedyś orkowie też byli z BL i to nie były blood elfy tylko wysoko urodzeni.
Cytuj:
Tiaa, póki Garrosh i Wrynn żyją, to pokoju nie będzie.
|
Każde z nich wie że jego rasie zapewni pokój klęska drugiego i obaj się nie nawidzą.
Cytuj:
Ale czemu to zły argument. Prawda jest taka, że wszystko się zmienia, naprawdę nie rozumiem czemu ludzie tak płaczą o tych NE magach w sytuacji, kiedy Highborne wyszli z cienia,
|
Bo to gwałt na lore.
Cytuj:
O Varimathrasie nie zaprzeczam. A myślisz że skąd Putress miał tylu zwolenników? Skąd miał tą broń? Bo chyba mi nie powiesz, że robił to wszystko pod okiem Sylvanas, a ona nic nie zauważyła.
|
Ona wiedziała że robi plaga ale ta plaga miała służyc przeciwko Arthasowi i swojemu ludowi nie mogła zabronic noszenia broni tym bardziej że Purtress był zaufanym i największym aptekarzem.
Cytuj:
Ogólnie to radzę poczytać dyskusję na ten temat na mmo-champion. Tam wielu ludzi ma takie same poglądy jak ja. Lich King zostanie pokonany i co? Po co Forsakeni mają siedzieć w Hordzie? O ile mi wiadomo, to Taureni mieli opracować jakiś eliksir który zdejmie klątwę Forsakenów. Coś długo im to idzie, i nie wiem czy w ogóle ma sens czekanie na to.
|
Ogólnie to ja tam widzę wszystkie poglądy a nie tylko takie jak ty masz.
Lich King zostanie pokonany i będą siedziec w Hordzie bo jak wiemy zatakują Stolice worgenów co stanie się ich nowym celem tylko nasuwa się myśl po co ją zatakują byc może tam będzie coś co się okaże pomocnym do tworzenia Lekarstwa dla forsaken lub coś w tym stylu.
@Topic
A później co będzie Night Elf Warlock,Tauren Rogute,Orc i Goblin Palladyn,Forsaken Shaman i Druid tylko dla tego że będzie wytłumaczenie w Lore ?