Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 11-09-2009, 16:09   #463
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
No to ze ja narozrabiałem to zmienię temat ,

A jakieś sprawdziany czy coś takiego ? Były już lub są zapowiedziane?

my mamy kartkówkę z matmy na wtorek. Z Funkcji Kwadratowej.
Ja właśnie wracam z Wielkiej Improwizacji (aka wypracowanie) z "Chłopów". Napisałem wymagane 250 słów (ba, aż 253!), więc pewnie 2 dostanę.

No i sprawdzian z matmy z logarytmów, liczę na 3- :/ Nic z nich nie pamiętałem...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Zbadaj liczbę pierwiastków równania w zależności od parametru k.

x2 + x + k = 0
Śmiesznie proste.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
gdyby nie nieudolnosc nauczycieli matmy, parametry bylyby akurat jedna z najprostszych i najlogiczniejszych rzeczy w analizie funkcyjnej.
Seconded, chociaż na razie nie mam pojęcia o rzeczach trudniejszych. Funkcje nigdy nie sprawiały mi problemów (poza logarytmiczną teraz, bo nie pamiętam nawet, jak przekształcić logx(y)=z na a^b=c...) - poza, oczywiście, jakimiś megatrudnymi przykładami, które rozwala tylko nasza najlepsza-z-matmy uczennica, która równolegle z liceum zacznie zaraz trzeci rok studiów matematycznych (na których zresztą jest lepsza od (niemal?) wszystkich 'normalnych' studentów. Srsly.).

@down: owszem, liczyłem. Mam polonistkę-idiotkę, która przy 249 słowach postawi pałę, bo 'za krótkie', a od 250 da się mieć dwa. Ponieważ nic nie umiałem i lałem wodę, nie mogłem liczyć na to, że napiszę 400 słów 'ot tak' - po prostu starałem się 'dolać' trochę więcej tej wody i liczyłem słowa, ile brakuje - i dopisywałem co mogłem ; )

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 11-09-2009 o 17:38.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem