Temat: Na co z pb?
Zobacz pojedynczy post
stary 11-09-2009, 23:37   #11
Decade
Użytkownik Forum

Decade's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mariel Pokaż post
wbij 75 na arbalesta i wtedy tylko frosty i hydry.
kurwa gdziez hydry na takim levelu z power boltow, nawet ten arbalest nic nie zmieni. DL, frosty tak, ale nie hydry, bedzie sie leczyla jak pojebana.
z assassinek sie czasem nie da zabic tak sie leczy a co mowic power bolty.

Na bonebeast isle bedziesz mial z power boltow z 80 k i powinno ci sie zwracac jak zbierzesz wszystko co z nich da sie sprzedac.
Ale power bolty a nie zadne enchanty czy royalki. Royalki to samobojstwo, 50k max i proszenie sie o deda. Musza byc pb, zadne speary.

Niemniej jednak popieram Mariela, wbij 75 na arbalesta bo troche on daje, na pewno bedzie sie lepiej zwracalo z arbalestem niz bez.

Jakbys mial watpliwosci, to tak, power bolty sa znacznie lepsze niz enchanty.
Masz z nich pewny hit, wieksza szanse na trafienie, mniej ważą, i kupisz je w sklepie.
No i zasieg wiekszy. Z arbalestem jest 5 albo i 6 kratek. Nie pamietam. W lutym mi skasowali mojego +80 palka.
Z formulek na tibia.wikia.com wynika ze max szansa na trafienie z broni jednorecznej to 75%, max szansa na trafienie z dwurecznej to 90% , czyli ponad 2x mniej pudeł! Sniper arrowsy trafiaja max 100%. a minimum jest obliczane na podstawie twojego levelu, skilli i odleglosci. najwieksza szanse na trafianie masz z odleglosci 2 kratek. ponizej i powyzej jest mniej mniej mniej

kurwa czlowieku zrob maga albo druida, jeszcze nie jest za późno...

Krus pat-49 ms max/zrookowany przez upierdliwych
Krezji skejter-86 ms max/deleted za bota
Rone epso-82 rp max/deleted za bota
zeth chaos-60 ed hackniety jakiemus szwedowi:>/zrookowany okradziony

Krejzi Skeejter - 55 ms Facc, ciągle mam
Kawa ER-5 - pincet cm3, 37kW, 45Nm, dwa koła - active

Ostatnio edytowany przez Decade - 11-09-2009 o 23:43.
Decade jest offline   Odpowiedz z Cytatem