Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 12-09-2009, 00:06   #502
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Górny limit to jedna z największych głupot. Na maturze z angielskiego z wielkim trudem powstrzymywałem się od pisania tego, co naprawdę chciałem przekazać, ograniczając się do marnych dwóch, trzech zdań na akapit - byle się zmieścić. Wstyd się potem do takiej pracy przyznać...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Trudno się tam dostać? Jak tam jest? Jaki ogólnie jest Wrocław do studiowania?
Na pewno trudniej niż do Białegostoku, gdzie byłem 4 na liście rankingowej. Na tle klasy maturę napisałem mocno przeciętnie, a wystarczyło aby się dostać w pierwszej turze naboru, ba - załapałem się nawet na stypendium z programu kierunków zamawianych. Nie wiem jednak jak się sprawa ma z psychologią, bo składałem papiery na informatykę.

Na resztę pytań najwcześniej odpowiem za miesiąc, dwa, bo teraz to wiem tylko tyle, co wyczytałem w Internecie i zasłyszałem od studiujących tam znajomych, a nie chcę głosić niesprawdzonych informacji.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
W planach mam zawód programisty, oczywiście do tego strasznie potrzebuję bzdurnego pisania wypracowań. Programistą po zawodówie nie zostanę, misiu, niestety trzeba matury.
Przeciętnym klepaczem kodu można zostać bez problemu po zawodówce, technikum, czy nawet i po gimnazjum, misiu. W IT często od masy niepotrzebnych papierków ważniejsze jest bogate portfolio.

Z kolei jak się chce być ponadprzeciętnym to studia to za mało... tu trzeba talentu i/lub dużej dawki pasji i zamiłowania (które się przełożą na bogate doświadczenie) do tego zajęcia.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem