Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 12-09-2009, 10:10   #511
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rothes Pokaż post
Nie ma smutniejszego widoku niż uczeń III klasy LO, który decyduje się zdawać jak najwięcej przedmiotów na maturze tylko dlatego, że sam jeszcze nie wie, gdzie chce iść i które z nich będą mu potrzebne.
A jeśli mam na oku 3 kierunki, i nie wiem jeszcze na który z nich chcę iść, to będzie zależało od wyników z matury, to też jestem smutnym widokiem? :<

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
jak według Ciebie długi tekst to lanie wody to jesteś ograniczony , nie sztuka napisać krotko i na temat albo długo i byle jak , sztuka jest napisać długo i na temat tak żeby to się przyjemnie czytało , i tego chcą was nauczyć.

Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie , a ja np. nie wyobrażam se 7 części HP która ma 200 stron...

Jesteś w Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM wiec powinieneś umieć wszystko po trochu... (sam to wybrałeś)
Tak, ale z tym jest tak, że niektórzy rodzą się z talentem do pisania dłuuugich opowiadań bez lania wody. I takie osoby zostają dziennikarzami / pisarzami / cokolwiek w ten deseń, bo mają ten talent. Nie każdy potrafi tak pisać, dlatego nie każdy może być np. poetą.

Poza tym porównanie książek Rowling jest trochę nietrafione. W końcu to świat fantasy, tam naprawdę dużo można napisać, opisy miejsc, odczuć, to przecież nie jest lanie wody, a pobudzanie wyobraźni czytelnika. A wypracowania? Lekki fail, że tak się wyrażę. Jak będę chciał napisać CV, to i tak zajrzę do internetu.

Cytuj:
Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie
Jakby wszyscy ludzie rzucali w innych kasztanami, to mielibyśmy drugą Afrykę i wojnę domową (:

Ostatnio edytowany przez CytrynowySorbet - 12-09-2009 o 10:13.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem