Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sirserega
jak czytam te posty tutaj to dochodze do wnisku ze nauka w szkolach podstawowych informatyki to mit, dzieci takich glupot to ja dawno nie czytalem -.-
po 1 taki dodatkowy kod to glupota pare zalogowan wiecej i masz juz pelny ciag znakow
po 2 te metoda o ktorej mowicie nazywa sie metoda "brutal force" i jest panowana po jakis 5 minutach ahh ci hakerzy z tibia.pl ^^
po 3 zaden keyloger robiacy s/s nic tu nie da bo hasla masz "pod gwiazdkami"
po 4 najbardziej gowniany antywir wykryuje takie gowno
po 5 chcesz grac bezpiecznie ? sciagaj tylko z zaufanych source
po 6 kup router i mniej w dupie all wirusy
po 7 uczcie sie bo tragedia jak sie czyta takie posty
edit
btw mozemy wprowadzmy hasla hexagramowe + binarna zmieniarke hasel i zeby sie zalogowac bedziemy musieli obliczyc algorytm podajac dane znane tylko nam * np godzina w ktorej sie chcemy zalogowac ^^ ?
edit 2
albo wiem zrobmy tak ze za kazdym logowaniem chipsoft zanim nas zaloguje bedzie do nas dzwonil i sie pytal czy to my sie logujemy ^^
|
Ad. 2: nie 'brutal force', tylko 'brute force'. I nie o tym mówimy, bo to próbowanie każdego możliwego ciągu znaków, zresztą pomijając IP block po x próbach zalogowań i tak przeciętne hasło na przeciętnym komputerze łamałaby latami.
Ad. 3: gdybyś umiał czytać (przy okazji także pisać... po samym stylu widać, żeś zwykły kretyn, używający słów, których nie rozumie), wiedziałbyś, że nie chodzi o screen gwiazdek, tylko o screen okienka, w którym podane jest, którą literę hasła user ma wpisać (ewentualnie do screena klawiatury ekranowej, jeśli ktoś jest na tyle głupi, że wierzy, że ona go uratuje).
Ad. 6: To tY zacznij od paru lekcji gramatyki.
Swoją drogą, nie istnieje nic takiego jak 'hasło hexagramowe' (ani nawet heksagramowe). Specjalnie guglowałem, bo sama nazwa brzmi absurdalnie.