Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 14-09-2009, 18:10   #580
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
jak według Ciebie długi tekst to lanie wody to jesteś ograniczony , nie sztuka napisać krotko i na temat albo długo i byle jak , sztuka jest napisać długo i na temat tak żeby to się przyjemnie czytało , i tego chcą was nauczyć.
A kto powiedział, że moje pisanie ma być 'sztuką'? Ma być wystarczające na 30% podstawowej matury z polskiego. Poza tym (popraw mnie jeśli się mylę), w zawodówce chyba też masz lekcje polskiego?

Cytuj:
Jak by wszyscy ludzie tak myśleli to książki były by 1/4 tego co jest obecnie , a ja np. nie wyobrażam se 7 części HP która ma 200 stron...
Nie ma co, piękna literatura... a ja sobie owszem wyobrażam. Przeczytaj sobie coś krótkiego i naprawdę dobrego (np. ja teraz czytam "Na zachodzie bez zmian"), zobaczysz że książka nie musi mieć pierdyliona stron. A poza tym od pisania książek są pisarze - oni potrafią i lubią pisać, więc to robią. Ja nie zamierzam tego robić, więc nie muszę tego umieć.

Swoją drogą, gdyby wszyscy "myśleli" tak jak Ty, mielibyśmy samych piekarzy.

Cytuj:
Jesteś w Liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM wiec powinieneś umieć wszystko po trochu... (sam to wybrałeś)
I po trochu "wszystko" umiem (pomijając fakt, że pieprzysz w tym momencie głupoty, bo jak już mówiłem jest to tylko etap przejściowy przed prawdziwą pracą).

... po dokończeniu strony stwierdziłem, że 50 postów przede mną i nie ma ch*ja, żebym to teraz czytał, więc wybaczcie, jeśli po kimś powtarzam : P