Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sirserega
aahahah dzieciaku rozwalasz mnie =] napisz jak skonczysz cokolwiek poza szkola podstawowa ^^ a w czym niby mam takie gowniane pojecie dzieciaku ?
|
"po 6 kup router i mniej w dupie all wirusy"
Do kogo ty mówisz dzieciaku? Ja jestem na 4 roku automatyki i robotyki, a nie jak ty w gimnazjum gówniarski brzdącu.
Co mają wirusy do routera? Wirusy działają samoczynnie, niezależnie od tego czy posiadasz połączenie z internetem. Router nie ma nic do rzeczy, ponieważ wirus do działania nie potrzebuje połączenia z internetem.
Podstawowe trojany takie jak netbus (old time xD) oczywiście do przejęcia zdalnej kontroli nad komputerem potrzebują adres ip klienta, który nie może być za natem (tzw. nie może używać routera). Ale jak wspomniałem to old time. 6-7 lat temu pomagałem w napisaniu trojanu o nazwie "wspomagacz". Był on pisany w języku Delphi. Żeby połączyć się z ofiarą nie potrzebował adresu ip klienta. Łączył on się z klientem za pomocą sieci gadu-gadu. Krótko mówiąc wysyłałeś ofierze plik, załóżmy serwer.e.x.e, on odpalał go i jego komputer automatycznie łączył się z siecią gadu-gadu, za pomocą której mogłeś sterować jego komputerem. Mogłeś przeglądać jego pliki, formatować mu dysk, otwierać cd-rom, oczywiście takie rzeczy jak podgląd klawiatury (keylogger). Praktycznie wszystko wszystko co chciałeś.
Wiem dużo więcej od ciebie o trojanach/wirusach, więc uważaj na słowa śmieciu...
ps. proszę moderatorów o zbanowanie użytkownika o nicku Sirserega, bo pieprzy bzdury... Zwykły gnój który wali konia przed kompem i myśli, że zjadł wszystkie rozumy.