Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
A co w tym dziwnego? W wiekszosci dobrych liceow masz prog 50% + 1pkt, a na studiach (na renomowanych uczelniach, dziennych) ponizej 65-70% nikt nie schodzi. A jakos ludzie zdaja 
|
nie porównuj ludzi dorosłych do dzieci...
Myślenie Podstawówki i 1 max 2 Gimnazjum = Iść do szkoły narobić rozróby na lekcjach , podokuczać nauczycielom albo iść na wagary.
2-3 Gimnazjum człowiek zaczyna myśleć o przyszłości , wycisza się na lekcjach itp.
1 szkoły średniej + zaczyna się uczyć bo wie ze to mu się opłaci , na lekcjach siedzi spokojnie i słucha co nauczyciel ma do przekazania.
wiec w tej szkole średniej z innym podejściem łatwiej osiągnąć dobre wyniki w nauce , przynajmniej ja tak myślę. (Do tego nie wliczam dzieci co od małego chodziły do szkoły i się uczyły , bo to trochę nienormalne w takim wieku , dziecko bardziej chce się wybawić i wyszaleć a na naukę przyjdzie czas później. )
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
tu nie ma co gratulowac, tylko wspolczuc sobie samemu znajomych, ktorzy juz w gim jechali na dwojach. Imo srednia ponizej 3.5 w gim to kompromitacja. Przeciez to jest jeszcze ten etap szkoly, gdzie nie ma ZADNEJ nauki. A nawet jesli, to zwykle rycie na pamiec, co przy wylaczeniu komputera na 20 minut nie powinno stanowic problemu dla _nikogo_
|
ja np. tyle 2 miałem z 3 powodów.
1. Ogromne zaległości po 2 latach w Belgii (1-2 gim)
2. Wagary (grałem wtedy w tibie , miałem coś kolo 280 godzin)
3. Zero chęci do nauki , zła atmosfera w szkole.