Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus
w szkołach belgijskich , nie ma ocen tylko właśnie są %
tam żeby zdać trzeba mieć 51% , wyobrażacie se to na Polskie warunki?? 3/4 rocznika by siedziało w tej samej klasie. ;D (bo u nas 51% to 3 , a większość ma 2 ;D )
|
Taa, porównuj dalej edukację belgijską do polskiej. Przykład - oni kończą edukację z matematyki na funkcji liniowej. Poziom TAM jest zdecydowanie niższy, ich 50 % to nasze 20-30 % (co nie zmienia faktu, że u mnie w LO dwójka jest od 50 %).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik
blagam, zeby miec 2 w gimnazjum to trzeba byc naprawde tepym matolem ;
|
Niekoniecznie. Trzeba się po prostu nie uczyć, do tego nie musisz być tępym matołem.
Cytuj:
Myślenie Podstawówki i 1 max 2 Gimnazjum = Iść do szkoły narobić rozróby na lekcjach , podokuczać nauczycielom albo iść na wagary.
|
Hmm, w klasie miałem tylko 2 osoby które zgrywały takich kozaków. Reszta już w wieku 10 lat miała ambicje i pewne ideały.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Zależy, do jakiego gimnazjum się chodziło. Ja w gimnazjum uczyłem się znacznie więcej niż w liceum (nie licząc klasy maturalnej).
|
Albertus na bank nie chodził do takiego gimnazjum.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
I Twój opis bardziej mi przystaje do liceum, w którym oceny są do niczego niepotrzebne i można się obijać.
|
Chyba trochę przesadziłeś - w 1 LO można się obijać, ale w połowie/pod koniec 2 LO już trzeba zacząć przygotowywać się do matury (jeśli ktoś chce zdawać z kilku przedmiotów, i mieć dużo punktów). Wiem, że są tacy, którym wystarczy pół roku aby przygotować się dobrze do matury, ale jest to zdecydowana mniejszość.
Cytuj:
Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu , a tak wogle nikt nie powiedział ze zakończę naukę na zawodowce , tyle ze jak przyjdą cięższe czasy ze nie będzie pracy w kierunku mej dalszej nauki to zawsze będę miał asa w rękawie czyli ten zawód , a on zostanie na lodzie
|
Mamy XXI wiek, nie przesadzaj, nie grozi nam globalny kryzys od tak.
Co do kłótni Yoh'a i Albertus'a - trafił swój na swojego -
pamiętajcie, prywatną wymianę zdań (która nic nie wnosi do tematu) prowadźcie sobie przez PW, nie zaśmiecajcie forum, mogą polecieć warny/bany.