Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vasth
Tylko to ze tworcy tej gry przerobili w wiekszym stopniu silnik Exofusion, Gamers-Fusion - Vallheru(Orodlin). Jak dla mnie beznadzieja zwlaszcza iz podpisuja pod strona ze silnik jest w zupelnosci ich. Kiedys pracowalem nad Vallheru i w 100% moge stwierdzic ze Kroniki Fallathanu sa oparte na Vallheru. Nie polecam na dluzsza mete.
|
Hej, jako twórca tej gry mogę cię zapewnić że KF od conajmniej roku jest tworzone na własnym silniku. W tym momencie też jestem w trakcie tworzenia zupełnie nowego silnika opartego o MVC oraz AJAX. Generalnie dawno temu KF było oparte o vallheru stąd też wiele podobieństw jeśli chodzi np. o wygląd strony (ale to też wkrótce się zmieni, przy czym niezbyt drastycznie).
Gdy zaczynałem robić KF Vallheru było w wersji 0.6 (teraz 1.3), było to 5-6 lat temu, od tego czasu KF się rozwija samodzielnie, dlatego też rok temu zrezygnowałem z firmowania vallheru w stopce (powyżej 90% kodu gry jest napisane przeze mnie). I to właśnie z KF Thindil, twórca Vallheru, zaczerpnął wiele pomysłów do swojego silnika, ponieważ obie gry rozwijały się obok siebie.