Zobacz pojedynczy post
stary 15-09-2009, 15:30   #22
Vasth
Użytkownik Forum

Vasth's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Imię: Ruzam
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 142
Vasth ma numer GG 1862917
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nechtan Pokaż post
Hej, jako twórca tej gry mogę cię zapewnić że KF od conajmniej roku jest tworzone na własnym silniku. W tym momencie też jestem w trakcie tworzenia zupełnie nowego silnika opartego o MVC oraz AJAX. Generalnie dawno temu KF było oparte o vallheru stąd też wiele podobieństw jeśli chodzi np. o wygląd strony (ale to też wkrótce się zmieni, przy czym niezbyt drastycznie).

Gdy zaczynałem robić KF Vallheru było w wersji 0.6 (teraz 1.3), było to 5-6 lat temu, od tego czasu KF się rozwija samodzielnie, dlatego też rok temu zrezygnowałem z firmowania vallheru w stopce (powyżej 90% kodu gry jest napisane przeze mnie). I to właśnie z KF Thindil, twórca Vallheru, zaczerpnął wiele pomysłów do swojego silnika, ponieważ obie gry rozwijały się obok siebie.
Byc moze masz racje jako iz juz pare lat temu slyszalem nazwe KF. Chociazby na stronie Mithrilowej Gildii. : P Coz szkielet wyglada tak samo jak Vallheru i te ulozenie ras zwlaszcza Jaszczuroczlek. 5-6 lat temu duzo gier powstawalo w oparciu na exofusion/gamers - pozniej juz Vall. Sam tez cos takiego tworzylem. Przepraszam za odniesienie dosc ofensywne w strone KF ale poprostu nie nawidze ludzi ktorzy zrzynaja i podpisuja ze to ich. Na pierwszy rzut oka tak to wyglada. Mimo wszystko zwracam honor.

Ostatnio edytowany przez Vasth - 15-09-2009 o 15:32.
Vasth jest offline   Odpowiedz z Cytatem