Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Premm
Spójrz na realia "Albi".
DYPLOM - zdajesz sobie z tego co to jest? To świadczy o Tobie, bez tego ani rusz nigdzie, proszę cię chociaż tego nie próbuj naginać.
|
nie o tobie tylko o twoim podejściu do nauki i o zdolności do nauki LUB o pieniążkach rodziców.
Cytuj:
To właśnie pracodawcy patrzą na to jakie masz kwalifikacje, zrozum, że wreszcie...
|
owszem patrzą i to się bardzo liczy, ale znajomego prędzej wezmą...
Cytuj:
A co do tego przykładu to jest proste wyjaśnienie, albo ten twój kolega czy jak tam, bynajmniej ten po podstawówce miał znajomości (ale po twoich wypowiedziach wynika, że raczej nie) albo miał po prostu farta. Ale on z kolegi, nie wiem czy spostrzegłeś, skoro robi na budowie to wykonuje CIĘŻKĄ pracę. Może i trzepać "kokosy" ale z pewnością mu się to odbija na wymiarze godzin oraz jego organiźmie.
|
on nie pracuje na budowie (bo tak zrozumiałem)
Cytuj:
b podpowiada w dobrym kierunku to warto się "posłuchać tych osób z internetu" bo rzeczywiście skoro taka ilość się zgadza ze sobą to chyba nie jesteśmy zaprogramowanymi maszynami, które mają za zadanie w*****ać "Albiego", a raczej dopomóc. Pamiętaj, że tam po drugiej stronie komputera też siedzi żywa istota, myśląca i skoro ma coś ciekawego do powiedzenia, i rzeczywiście przechodzi do "meritum" i większość z społeczności forum go popiera i sama pochodne przykłady to warto się czasem zastanowić i zadać sobie proste pytanie:
"A jeśli on/ona ma rzeczywiście rację?"
|
tak , często tu jest racja po drugiej stronie , ale jak coś widzę na oczy ( jak się po znajomości pracuje) to wierze w to co widzę.
Mi ciotka z bialego mówiła ze tak tylko u nas bo małe miasteczko , no i taka opcja jest możliwa.