Zobacz pojedynczy post
stary 17-09-2009, 17:13   #154
szast11
Użytkownik Forum

szast11's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2006

Domyślny

Szczerze mówiąc, to wg mnie Cipy zobaczyły ze demon legi będą po 100k na trade za miesiąc i zatrzymały questa, zostawiając kwestie jak go utrudnić na dalsze upy. Oczywiście zostawiły złudzenia w postaci tych dźwigni, jak mają w zwyczaju, czekając, aż powstaną mity i legendy tak ja spike sword na rooku. Może się mylę, może był oficjalny news cip'ów że quest jest po upie do zrobienia. Oczywiście wiele ludzi mówił, że Ziutek na świecie XXX zrobił questa w stając na palcach i skacząc na każdej dzwigni 5 razy, ale myślę, że jak 1 by zrobił to jak z każdym innym questem posypały by się inne nowinki, że ktoś inny ktoś zrobił, nie mówiąc o newstach na każdej stronie fanowskiej a nie tylko w poście burka, że kolega jego kolegi zrobił to. Screeny nawet oryginalne też tego nie udowadniają bo quest był do zrobienia więc zarówno demon legi, jak i screen z pokoju nagród może być stary.
Teraz jednak załóżmy że quest da się zrobić. Mogę na 99,99% stwierdzić że 5 kombinacji nie istnieje lub jest bardziej skomplikowane, ale bez przesady; mówienie że da się to zrobić jak feumbras się zrespi i ustawi północ mając zlurowane równo 3 demony, to jak z tym mionsem który trzeba ubić z fista na rooku. Myślę, że były by wskazówki do tego więc jeśli naprawdę istnieją to bardzo dziwne, że nikt o nich nie wie, są tylko spekulacje najprawdopodobniej niczym nie podparte.

Czemu uważam, że 5 kombinacji to fikcja?
Z prostego powodu, jest 120 kombinacji. Niezależnie czy system się resetuje za każdym razem czy nie ( a jak się nie resetuje to już na pewno nie jeden gracz wypróbował wszystkie kombinacje) szansa wynosi 1/120. To znacznie więcej niż szansa lootnięcia rh z dl'a. Przy tej ilości światów i czasu od upa gdzie zmieniono questa podejrzewam, że ilość prób przekracza spokojnie 10.000(może nawet dużo więcej), to znaczy, że statystycznie ok 83 graczy powinno trafić kombinacje, więc było by to na tyle powszechne, że informacja o tym dawno była by potwierdzona i oficialna. Czysta matematyka. Teoria z krzykami drzewa też wydaje mi się mocno przesadzone; myślę, że ma to służyć temu by wiedzieć, że stanięcie na dzwignie jest zaliczone; prawie przy każdym quescie jest coś takiego albo jakiś wybuch, albo aura na postaci jak exura etc.

Podsumowując na 90% (jeśli nie było jakiegoś newsta z CipSoftu, wyraźnie mówiącego inaczej) to ten quest jest nie do zrobienia, a Cipy go zostawiły by gracze mogli się spierać na forach i spekulować oraz była aura tajemnicy która dodaje grze klimatu a nie tylko spoiler na tibiawiki.
W tych 10% myślę, że jest inne banalne rozwiązanie tego, tylko potrzeba wskazówki, być może pojawi się za 1 up, 2. (Skoro ludzie zrobili tak powalony quest jak Paradox tower tak szybko to musieliby wpaść tutaj).

Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że komuś rozwiąłem pare wątpliwości jeśli miał cierpliwość przeczytać ten newst ;p (przynajmniej z 120 kombinacjami.)
szast11 jest offline