Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 28-09-2009, 02:34   #11920
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

Nie, teraz to naprawdę mnie obraziłeś. Jak... Jak mogłeś mnie pomylić z Rayzą? To przecież ja ci napisałem o Hajime i Initialu

Co to jest moe...
Moe (jap. 萌え, Moe?) - wyrażenie określające postaci przyciągające fanów swoim wyglądem, zachowaniem bądź osobowością, a także poszczególne cechy tej postaci.

Ale praktycznie nikt z nas nie używa określenia "moe" w ten sposób. Jak już widzisz w tym temacie MOE, to znaczy że postać jest skrajnie śliczna i brakło mi słów żeby to lepiej określić. Ale podam ci klasyczną moe postać... Czyli Mikuru Asahina z Haruhi Suzumiya no Yuutsu. To jest właśnie moe. Tak skrajnie ślicznych, niewinnych i przyciągających wzrok postaci jak Mikuru jest niewiele. A w K-ON! występują w ilościach hurtowych. A średni poziom moe, przypadający na 1 postać znacznie przekracza 9000 jednostek. I właśnie dlatego K-ON! nie da się zapomnieć.

Jak już poruszyliśmy temat "moe", to także powinieneś dowiedzieć się co to jest "loli". Ja nie czuje się zbyt mocny w tym temacie, ale mamy specjalistów takich Que (Sensei) oraz Gro (Entuzjasta). Będą to ci wytłumaczą, a Que podrzuci ci odrobinę materiałów szkoleniowych dzięki których albo uznasz siebie za strasznego zboczeńca, albo uznasz nas za dewiantów seksualnych. W każdym razie będziesz miał rację, my nie jesteśmy normalni.

Nipah~!
Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 28-09-2009 o 02:40.
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem