Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Niby wiedzą, ale tak naprawdę nie traktuje się jej poważnie. Polacy to katolicy, ateiści czy agnostycy niby istnieją, ale nikt ich nigdy nie widział. Bo zazwyczaj siedzą cicho i się na temat swojego braku religii nie wypowiadają.
|
No i po co mają pokazywać to że są ateistami? xp
Z tego co wiem to ta grupa społeczna ma same + w katolickim kraju, nie chodzi do kościoła i ma wolne wtedy kiedy ja muszę stać godzine przed świętym budynkiem.
No fakt każdy musi wiedzieć kto mniej więcej jakie poglądy ma, w końcu nawiązuję się pewne więzi jednak i tak uważam to za nie potrzebne. To może działać pozytywnie na daną grupę a może też zrzucić na siebie gniew innych więc lepiej nie zmieniać tego kraju i siedzieć cicho póki jeszcze można. xp
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
No i jeszcze jedna sprawa - takie "imprezy" to dobra okazja, żeby poznać ciekawych ludzi.
|
Nie przecze.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder
Ale nie traktuja jej powaznie albo uwazaja ze to idioci bo ich mama mowila ze bozek istnieje i ch*j a oni to zjebi (tj. ateisci)
|
A kto traktuję poważnie zagorzałych katlików? ;p
Rzadko co widzę partie chrześcijańskie na tv, wiec wszytsko do jednego wora. Kultura pop nas uczy zachowań właściwie i teraz to głównie od niej zależy czy z danej grupy mamy sie śmiać czy płakać. Parady nic nie pomogą, można być tylko ośmieszonym przez "techno baranów" ew.
moherów. xp
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nie wiem jak się to ma do definicji, ale ja tam uważam ateizm za religię bądź też coś jej pokrewnego
|
Tak tylko z tą różnicą że ateiści nie maja nurtu myślowego i są wolni do wszelkich opinii.
P.S.
Zróbmy w końcu tego wara, tak fajnie prowadzić te krucjaty. xD