Zobacz pojedynczy post
stary 19-02-2005, 19:18   #145
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gollum
Jak u Was jest z speedem na guardach? Klikacie na mapie? Klikacie w grze? Czy poprostu używacie strzałek na klawiaturze? Gdy się klika na mapę, szybkość jest lepsza, ale w kopalni ciężko o tym mówić. Ja mając BoHy, używając strzałek na klawiaturze miałem kłopoty z wyprzedzeniem Dwarf Guarda. Często jest uciążliwe klikanie na mapie...
Chodzenie klikając na (mini)mapie jest szybsze, ale ma jeden mankament. Ponieważ, wysyłając takie polecenie do serwera (pójścia do danego miejsca), ten musi najpierw znaleźć "optymalną" drogę, co zajmuje części sekundy, dopiero potem zacznie iść. Dlatego w praktyce (moim zdaniem) lepiej jest uciekać strzałkami przed guardem, bo te części sekundy często ratują tyłek. Poza tym jest inna kwestia, iż serwer znajdując najkrótszą drogę do danego miejsca nie uwzględnia potworów, które przecież też będą zmieniać miejsce, psując tą "idealną" drogę, co może doprowadzić do np. zblokowania Ciebie przez soldiery.

Co do tego, iż nie mogłeś uciec, to albo miałeś za mały level, albo za słabe łącze, albo nie zoptymalizowałeś odświerzania w windowsie. Ja pamiętam, z chyba 17 lvl bez BoH uciekałem, oczywiście większy błąd i lecą uhy. A co do samych BoHów, na 20 lvl kupiłem sobie jedne, ku mojemu zdziwieniu jedyne co mi dodawały to morali bo szybkość zwiększyła się nieznacznie względem ceny tegoż rarytasu (więcej by dało mi wyposażenie w lepszy armor).

Ostatnio edytowany przez p.l - 19-02-2005 o 19:20.
p.l jest offline