Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nelo
Panowie, po co wy się tak od zaraz bulwersujecie. Czy nie najważniejsze w rysunku jest po prostu rysować? Fakt postęp warsztatu pojawia się wraz ze stopniowym i dokładnym zrozumienie,m tego co się rysuje i w żaden inny sposób mistrzem się nie zostanie. Różnica między nami a "Matejko" jest taka, że oni przeswajali to szybciej i lepiej. Być może autorce potrzeba zrobić milion szkiców zanim zrozumie co robi źle, a tobie Radzio 2-3.
Co proponuje, przestać się kłócić i zacząć rysować.
|
Bulwersują się dlatego, że rysuje się faktycznie po to, aby rysować, dla własnej przyjemności, Ale jeśli WSTAWIA się to do internetu, to musi to coś jednak reprezentować, jakiś poziom. Gdybym ja miała każde swoje bazgroły, które rysowałam dla własnej przyjemności wstawiać, to na forum topilibyście się w śmieciach.
I owszem - nikt nie zabrania Ci, dziewczyno ćwiczyć, tylko zlituj się i nie wstawiaj prac w których na prawdę popełniasz podobne błędy i dobrze o tym wiesz, sama pisząc, że to bazgroły. Radix na prawdę się stara, dając Ci na prawdę dobre rady, a Ty ani trochę z tego nie korzystasz, a wręcz olewasz i omijasz szerokim łukiem. Już szczerze mówiąc wolałabym popatrzeć na to, jak próbujesz rysować te bryły, figury i szkielety, bo przynajmniej wiedziałabym, że do czegoś zmierzasz.
Manga zatrzymuje, a nawet cofa. Wiem o czym mówię, miałam do czynienia z wieloma osobami, które miały talent, ale zaprzepaściły to kiedy zaczęły kierować się stereotypowym, szablonowym wizerunkiem postaci z mangi/anime. Na prawdę ciężko jest się tego oduczyć.