Zobacz pojedynczy post
stary 19-02-2005, 22:20   #116
Utl
Guest

Domyślny Wszystko o treningu...

haha, teraz ja coś na forum napiszę.
a spostrzeżenia mam takie:

1. Co do ćwiczenia fist fighting to mam takie spostrzeżenie, że po uderzeniu stworka do krwi sztyletem i ściągnięciu broni pasek w skillbarze przesuwał się 8 krotnie a następnie się zatrzymywał (albo naliczanie było niezauważalne). Po koleinym ciosie do krwi (z jakiejś broni) znów 8 wzrostów, aż awansowałem z 10 na 11, potem mi się niestety nie chciało kontynuować testów.

2. Do ćwiczeń podeszliście jakoś wybiórczo, tzn. skupiliście się na zliczaniu, a nie na sposobie bicia stworka. Więc po pierwsze: fajnie jest nosić z sobą parcele, aby nie dopuścić do siebie więcej niż dwóch stworów (dwarfy, roty i inne tej klasy potwory nie potrafią przerzucać parceli/skrzynek). Po drugie: czy próbowaliście dociec dlaczego stworki biegają wokół ciebie, a nie stoją w miejscu? Otóż ja próbowałem to badać i doszedłem do wniosku, że to jak przeciwnicy są do siebie ustawieni ma wpływ na ilość i siłę ciosów. Na przykład trenowałem z dwoma zablokowanymi parcelami dwarfami i obracałem się wokół własnej osi. Spostrzeżenia były takie, że pod pewnym kątem ( np. przeciwnik stoi na prawo skos do tyłu ode mnie) przeciwnika ranił średnio co 20 atak, natomiast pod innym (np. lewo skos do przodu) ranił go średnio co 5.

Dla mało doswiadczonych: obraca się poprzez kombinację ctrl + strzałka
  Odpowiedz z Cytatem