Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2009, 01:56   #256
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

@Beh0lder
Ależ prawie nic nie jest w pełni czarne, czy białe. Jak już jesteśmy przy kolorach, to wszystko jest w odcieniach niemal szarości, a czerń i biel to rzadkość.
Ale jeśli się upierasz, to przyznam ci rację. Człowiek jest zwierzęciem. Tylko powiedz mi jak wiele ma wspólnego z krową, czy świnią przeznaczoną na mięso?

Cytuj:
Zakladajac ze codziennie jesz mieso nie jedzac go uratowalbys conajmniej jednego zwierzaka dziennie (poprzez brak popytu)
Nie, po prostu nie zjadłbyś cząstkowej części hipotetycznego, uratowanego przez ciebie zwierzęcia.

@Litawor
Mam kota i jestem do niego bardzo przywiązany. Ba, traktuję go jak członka rodziny.

Wracając do naszych ukochanych "żywych kotletów" Dla mnie, to tylko żywy kotlet. Istnieje tylko z pewnego powodu. Jak szafka, długopis czy mydło. I nie widzę powodu żeby okazywać jej jakichkolwiek uczuć.
Inną sprawą jest traktowanie zwierząt. W tym wypadku jestem całkowicie przeciwny sadyzmowi.

Cytuj:
ja mówię o żywych, czujących istotach
Instynkt samozachowawczy, nic więcej.

Cytuj:
Widzimy wszyscy Twój nick.
To teraz widzicie lepiej.

Cytuj:
Chyba nawet wg tego, co powiedziałeś, podstawą pozostaje niejedzenie mięsa.
Owszem, ale w dalszym ciągu nie rozumiem po co na siłę humanizować coś, czego przeznaczeniem jest talerz. A właśnie to jest waszym najważniejszym argumentem.

Cytuj:
Brak egzystencji byłby dla nich nieraz lepszy niż ta, której doświadczają.
Tak, ale jestem małym, złym, ohydnym człowieczkiem, który potrzebuję kawałek mięsa na obiad. Ba, mam nawet czelność odebraniu krowie prawa do życia.

Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 10-10-2009 o 02:15.
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem