Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista
Boje się wieczorem wyjść na miasto? Ciekawych rzeczy się na tym forum dowiaduje
|
pisałem parę razy ze mowie to do zdecydowanej wiekszosci , wiec jeżeli do tego opisu nie pasujesz po prostu to zignoruj.
tak , jestem zadowolony bo mam fajna prace , która wcale ciężka nie jest (no ale wielkie królewicze z forum każda prace fizyczna nazwa ciężka) Ja pracuje od małego i umiem poznać prace lekka i ciężka. Ludzie zrozumcie ze w życiu nie liczą się tylko pieniądze i wykształcenie... myśląc tak będziecie mieli dużo kasy , ale będziecie nikim. Lepiej być niż mieć
Dzisiaj gadalem se z tym kolega co jest po podstawowce a zarabia spora kase robiac to co lubi (opowiadalem wam o nim) no i pytam go , Wiesiu czemu teraz nie robisz jakis szkol zaocznie? a on mi na to odpowiada
-sluchaj , mi juz nie potrzebne zadne szkoly ja mam to co chce i mi niczego nie brakuje.
i opowiedzial mi taka historyjkę
Lezy se koleś biedny pod jabłonią pali papieroska i zajada jabłka I przechodzi bogaty w garniturze no i mowi :
-Ty czemu tu tak lezysz , dam ci pare groszy to cos kupisz
-No i?
-No i sprzedaż drożej , później kupisz więcej i znowu sprzedasz , jak się dorobisz to zbudujesz własna fabrykę , zatrudnisz ludzi i będziesz bogaty
- I co wtedy?
- No i wtedy będziesz se leżał i nic nie robił
- Czyli nic się nie zmieni...