Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 10-10-2009, 23:20   #267
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz Pokaż post
Tylko powiedz mi jak wiele ma wspólnego z krową, czy świnią przeznaczoną na mięso?
Hmm niech pomyśle ... jest zwierzęciem? Ma podobne organy. W podobny sposob przeprowadza wymianę gazową itd. wymieniac mi sie nie chce.

Cytuj:
Nie, po prostu nie zjadłbyś cząstkowej części hipotetycznego, uratowanego przez ciebie zwierzęcia.
mniejszy popyt = mniejsza hodowla = mniej zwierzat = mniej "zywych kotletow"

Cytuj:
Istnieje tylko z pewnego powodu.
Ty tez , urodzic sie , rozmnożyć umrzeć
Cytuj:
I nie widzę powodu żeby okazywać jej jakichkolwiek uczuć.
Co z tego to istota zywa , tez odczuwa
Cytuj:
Owszem, ale w dalszym ciągu nie rozumiem po co na siłę humanizować coś, czego przeznaczeniem jest talerz. A właśnie to jest waszym najważniejszym argumentem.
A ja nie rozumiem dlaczego wywyższać nas , przecież naszym przeznaczeniem jest to samo co wymienilem z tym , że u tego "Zywego kotleta" jest dodatkowo "talerz"
Cytuj:
Jakby wszyscy w*******ali trawe to by te zwierzęta się nawet nie urodziły, tak przez jakiś czas żyją i może są "szczęśliwe".
Dlatego poza trawa sa tez inne rosliny , nie wszystkie zwierzeta jadaja trawe.

Cytuj:
Wątpie.
Chcialbys sie tloczyc cale zycie ? Tylko jesc? A potem zostac usmiercony?

Cytuj:
Owszem, ale krowa to krowa. A żyd to człowiek. I po raz kolejny mówię, nie porównuj krów, świń, czy cokolwiek co ląduje na talerzu, do ludzi.
Omg , zwierzeta i ludzie
(wlasciwie ludzie to tez zwierzeta ) sa pod wieloma wzgledami podobne wiec nie rozumiem dlaczego mamy wydrozniac siebie jako odzielne krolestwo ? A moze wolisz byc bakteria?
Cytuj:
Na jakiej? Kot którego hoduję w domu ma okazję zobaczyć co to są uczucia. Krowa żyjąca pośród tysięcy innych krów nigdy nie dozna czegoś takiego. Jedynie będzie polegała na instynktownych zachowaniach
Wg. ciebie gdybys nie zyl wsrod ludzi nie odczuwalbys smutku , radosci itd. ? Ludzie tez zyja posrod tysiecy innych ludzi. Czy wg. tej "logiki" takze nie doznaja czegos takiego ?

Cytuj:
Ja tam jem wszystko od ziaren począwszy, a na krowach kończąc jakbym się z taką krową zaprzyjaźnił to jasne, że nie zjadłbym jej. Ale jak jej nie znam to nie mam nic przeciwko.
Kurde a czy czlowieka ktorego nie znasz tez bys zjadl? :/