Temat: Wegetarianizm
Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2009, 00:06   #284
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz Pokaż post
Ale chyba jest delikatna różnica między kotem żyjącym pośród ludzi którzy traktują go jak członka rodziny, a krową która żyje pośród tysięcy innych krów.
Jaka? Poza tym, że ma lepsze życie.

Cytuj:
Owszem, ale krowa to krowa. A żyd to człowiek. I po raz kolejny mówię, nie porównuj krów, świń, czy cokolwiek co ląduje na talerzu, do ludzi.
Dlaczego? Człowiek też może wylądować na talerzu. Żydów przerabiali na mydło.

Cytuj:
Na jakiej? Kot którego hoduję w domu ma okazję zobaczyć co to są uczucia. Krowa żyjąca pośród tysięcy innych krów nigdy nie dozna czegoś takiego. Jedynie będzie polegała na instynktownych zachowaniach.
Uczucia to nic innego jak bodźce, które mają motywować Cię do określonych zachować lub powstrzymywać przed innymi. Które pomagają Ci zapamiętywać Twoje relacje z innymi. To tylko chemia w mózgu i z tym się rodzisz, tak jak rodzą się zwierzęta. Uczyć to się możesz co najwyżej okazywać uczucia w określony sposób.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele Pokaż post
2. Jeżeli zaś postawić zwierzęta na równi z człowiekiem, to czemu wilki mogą zjeść sarenke, a my nie?
Bo wilk nie jest w stanie odżywiać się inaczej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz Pokaż post
Jeśli chodzi o stawianie na równi zwierząt i ludzi, z mojej strony eot. Uważam to za całkowite kretyństwo i nie widzę powodu żeby wdawać się z takimi ludźmi w dyskusję.
No tak, z ludźmi o tak zamkniętym umyśle [jaki Ty prezentujesz] raczej nie ma sensu dyskutować. Chociaż pewnie i tak jeszcze przyjdzie mi to robić.

Nie ma rozróżnienia ludzie - zwierzęta. Ludzie SĄ zwierzętami.

P.S.
Moje opinie zawarte są wyłącznie w moich postach. Nie wspieram w tej dyskusji Beh0ldera, prawdę mówiąc w ogóle nie czytam jego postów.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem