'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).
EDIT:
A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : )
Ostatnio edytowany przez Yuri_Hyuga - 17-10-2009 o 23:45.
|