Zobacz pojedynczy post
stary 19-10-2009, 20:51   #354
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grycan Pokaż post
Twórcy MW2 strzelili sobie samobója decyzją o zablokowaniu możliwości postawienia serwerów dedykowanych do multi MW2. Tych co to wymyślili to tylko do piachu. :/
Chociaż nie dawałbym temu wielkich szans, to to się jeszcze może zmienić. Przejdźmy do praktyki, czyli co to moim zdaniem oznacza dla mnie? Ano NIC! Po zakupie gry będę sobie grał na liście odświeżonych serwerów w zakładce internet, jako, że jestem przeciętnym graczem FPSów. Może ich być jedynie mniej, ale i tak będzie to na tyle ogromna ilość, że wcale tego nie odczuje.

Nie rozumiem tego oburzenia. 95% użytkowników i tak na ogół wchodzi w tryb multiplayer i dołącza do jednego z istniejących serwerów aby się zrelaksować w grze. Są to oczywiście kroki anty piraceniu serwerów itp, teraz coraz częściej wprowadza się rozwiązania, gdzie możliwość gry online jest tylko i wyłącznie za pośrednictwem oficjalnych serwerów, co wyklucza oszustwa. Spójrzmy na SC2 i Diablo3. Obie gry mają nie mieć w ogóle LANa. Oburzenie wśród graczy jest, a ja Blizzard rozumiem. Da im to nieporównywalnie większe wpływy finansowe, a znowu - dla mnie, przeciętnego gracza, nowy system przyniesie prawie same korzyści.

Ogólnie rzecz biorąc jestem ZA takimi zmianami. Mają one ograniczyć piractwo, zwiększając tym samym zyski producentów (co może zaowocować jeszcze lepszymi produktami w przyszłości), przy czym dla wielu ludzi grających legalnie system wcale nie będzie gorszy, tymi oszukującymi nie ma co się przejmować. Wielu graczy narzeka tylko dla zasady, nie mając pojęcia o działaniu systemu w praktyce. Było to już powtarzane wiele razy, tłumaczone itp, ale do niektórych jeszcze nie dociera.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem