Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2009, 22:06   #104
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Ja nie lubię Tibii i chuj xd...

oh wait.

Tu nie chodzi o to że się nie szanuje, tylko o to że Albertus tak naprawdę nie podawał (jak dotąd) żadnego argumentu na tą wrogość. Wcześniej mówił że spotkał tylko kilku Żydów, teraz wyskakuje że mieszkał w dzielnicy gdzie było ich pełno.
No ale wiadomo że inaczej zachowujemy się w grupie, a inaczej sami.
no to napisze (wiem ze pisałem ale ostatecznie napisze)

Przez 1,5 roku mieszkałem w arabskiej dzielnicy następne pól roku spędziłem na pograniczu arabskiej i starówki

W Żydowskiej bywałem mniej więcej 2/3 razy w tygodniu ale tak jak mówiłem akurat do nich mam najmniej.

Przedstawię ci dosłownie parę argumentów bo nie chce mi się rozpisywać.

nie chce mi się rozpisywać wiec napisze 2 pierwsze lepsze argumenty dlaczego by ich nie wpuszczać do Europy

1.Zasiłki , Czy wiesz jakie zasiłki dostają oni na każde dziecko ? Z mych obserwacji arabskie kobiety wcale nie pracują , całymi dniami chodzą po sklepach (mężowie zazwyczaj tez nic nie robią bo przesiadują w ichnych barach przy takich fajkach) wiec skąd pieniądze na to? myślisz ze robiąc codzienne zakupy nawet w tanich sklepach wydasz mało? Z mej rozmowy z pewnym Polakiem który ma kontakty w tej Partii Belgijskiej (nie pamiętam nazwy ale jest przeciwko arabom itp.) Powiedział mi ze taki arab dostaje coś kolo 600-700 euro miesięcznie za 1 DZIECKO ! Nie muszę wspominać ze rodziny arabskie są liczne i 6-7 dzieci to standart. Ale sa tez araby pracujący... Lecz widziałem ich tylko w 3 miejscach ,
a) Knajpy - Tu muszę przyznać ze niektóre potrawy maja niezłe , i niektórzy barmani byli mili , ale to pewnie dlatego ze w stosunku do klienta , 95 % z nich na ulicy była by jak ta cala reszta.
b) sklepiki - Prawie wszystkie sklepy mniejsze od Lidla itp. należą do arabów itp. Wyeliminowali Białe sklepiki przez co wielu Belgów nie jest ich właścicielami ale jak to się stało i więcej szczegółów to ci nie powiem.
c) Rozmownice - chyba nie muszę tłumaczyć co to , klijentow dużo. Tylko ze jest jedno ale... Moze nie powinienem tego mówić ale uwierz mi na słowo ze wiem gdzie idą pieniądze z tych rozmownic (moja ciotka była wplatana w większa aferę bo jakiś głupi arab jej w mózgu namieszał , i to taki ważniejszy arab) Pieniądze z rozmownic z każdego kraju (nawet takie rady się zbierają tych szych) idą na bron, te arabskie szychy akurat były z pakistanu a pieniążki były wysyłane do jakiś terrorystow w pakistanie.

-Możesz mi nie wieżyc , i pewnie nie uwierzysz , ale możne ja nie widziałem dużo i nie słyszałem ale wspierałem ciotkę która miała tam sprawę (na szczęście udowodniła ze nic nie wiedziała o tych machlojkach) bo na nią i jeszcze jedna babę była mała siec rozmownic ale to tylko oficjalnie.

Wiec dochodzimy do wniosku ze ci co maja głowę na karku kręcą w Europie biznes by wspierać organizacje które później robią jakieś zamachy terrorystyczne, natomiast ci zwykli arabowie naciągają podatników ( Belgów ) którzy są sfrustrowani ze za ich ciężko zarobione pieniądze żywią się araby które zagrażają społeczeństwo (patrz punkt 2)

2. Elementy takie jak murzyni czy arabowie stanowczo zagrażają normalnemu społeczeństwu
a to co tam się dzieje uznasz za prawdziwa patologie.

tu tez nie będę się rozpisywał bo można tego dużo napisać. dam 3 podstawowe przykłady

a) bezpośrednie niebezpieczeństwo , murzyn jeszcze wyjdzie na solo , ale arab nigdy ( i za to murzyni maja +) , ZAWSZE jak szedłem z kolega to NIGDY nic nie krzyczeli za nami ani nic (kolega mej postury) chociaż by ich było 40 , a jak chodziłem sam to BARDZO BARDZO CZĘSTO zdarzało mi się słyszeć jakieś krzyki , wyzwiska i zaczepki w moja stronę. Ignorowałem to , tylko raz mi nerwy puściły ale na szczęście było tylko 2. Gadałem o tym ostatnio z chłopakiem mej mamy który mieszkał w Belgii chyba z 10 lat i opowiadał jak go zaczepiali zawsze jak wracał pijany od kolegi i go okradali , a jednego razu szedł trzeźwy i udawał pijanego to im tak nastukal ze później omijali go z daleka.

bo fakt faktem ze araby to się bić nie umieją ( przeciętnie , bo wiadomo ze i tak bydlaki się znajda ) i jestem pewny ze prawie każdy z tego forum śmiało stukną by 2 może 3 na raz.

Ja jeszcze ignorowałem wtedy ( teraz trochę większy wiec pewnie by kastet na łapę i wbiegał w nich ;D ale to inna bajka) No ale co powiecie jak idą dzieciaki 10 letnie? No i musi z nimi rodzic chodzić ze szkoły i do szkoły... przez co robią się sieroty... Ja np. sam do szkoły chodzę od zerówki , bo zawsze mnie mama prowadzała a jak raz dala dla ojca bo nie miała czasu , a ojciec został po drodze w barze to się nauczyłem sam chodzić.

Murzyni jako tako nie zaczepiają (może akurat miałem szczęście) ale to tez się parę razy zdarzyło.

b) Brud , smród...

Na nich nie mówią brudasy z powodu koloru skory , ale z powodu tego jak wyglądają ich dzielnice itp. tu napisze krotko , Jak idziesz chodnikiem to patrzysz pod nogi , bo takie rzeczy jak gówna , rzygi czy inne to "element dekoracyjny chodnika"

c) Morderstwa

Tam dostaniesz noża za byle co , i to dzieje się normalnie na ulicy. Moja mama szla do pracy (4 albo 5) i normalnie chłop mordował chłopa na ulicy a ludzie obojętnie szli dalej... to dopiero patologia...

już nie chciało mi się rozpisywać , ale mógłbym to powyszczególniać , dodać jeszcze parę/paręnaście solidnych argumentów + przykład z własnego życia + przykład z życia osoby która znam a tam mieszkała (bardzo dużo)

Wiec przedstawię to wam na wasz rozum. Wyobraźcie se Polska patologie (lubicie mówić ze u mnie w Siemkach jest) wyobraźcie se , dokładnie opiszcie itp. i Pomyślcie ze to co u nas jest skrajna patologia tam to dzień powszedni , z jedna zasadnicza różnica - do naszej patologii można wejść , pokazać ze jesteś w porządku i być "bezpiecznym" , a tamtejsza patologia jest z góry do nas złe nastawiona dlatego ze jesteśmy Biali , ale jak oni tak nas traktują wtedy nic nie ma, a jak ktoś od nas coś im powie to już rasizm...

PODKREŚLAM TAM ŻEBY WIDZIELI TO MODERATOROWIE

NIE MIAŁEM NA CELU WPROWADZANIA OFFTOPA , JEDYNIE ODPOWIEDZENIE NA PYTANIE; DYSKUSJE W TYM TEMACIE NA TEN TEMAT UWAŻAM ZA ZAKOŃCZONA (Z MOJEJ STRONY) JEŻELI CHCECIE NA TEN TEMAT POGADAĆ TO ALBO ROBICIE DO TEGO TEMAT ALBO PISZECIE NA PW NUMER GG , CHĘTNIE POROZMAWIAM;

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"

Ostatnio edytowany przez Albertus - 27-10-2009 o 23:47.
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem