Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec
Bawię się? O tak!
Niezbyt często udzielam się na forum, Ty za to jesteś po drugiej stronie barykady, ja zdaje się jestem po środku, między "Albertusami" a forumowiczami.
|
Jestem po swojej stronie barykady, jeśli widzisz tu jakąś barykadę - raz czy dwa nawet zgodziłem się w jakiejś kwestii z Albertusem.
Cytuj:
To tak jakbym rozmawiał z osobą katowaną przez rodziców na temat kar cielesnych dla dzieci. Ofiary własnych ojców tracą obiektywizm automatycznie, dlatego też nie uznają innych możliwości, bo oni tego doświadczyli i nie wyobrażają sobie choćby klapsa, w imię wszystkich żądają zniesienia prawdziwego karcenia uznając się za absolutnych znawców tematu.
|
Nie bardzo rozumiem. Czy Albertus jest ojcem bijącym nas swoją głupotą?
Cytuj:
Jesteś jedną z bardziej szanowanych osób na tym forum, patrząc na "Twoją armię" widać w jakie gusta trafiasz wypisując swoje zdanie
|
Rozśmieszyłeś mnie. Bycie szanowanym jest kwestią względną, jest na tym forum conajmniej parę osób z którymi się z wzajemnością nie lubimy (pozdro mAZUR).
Cytuj:
analogicznie z rapem - Tupac zrzesza "dobrych ludzi" a Firma (ci od JP na 100%) ma swoich dresiarzy.
|
Tupaca a.k.a. Dwupaka (czekam, panowie hiphopowcy) nigdy nie słuchałem, a Firmą owszem gardzę - bo to co oni tworzą trudno nawet nazwać muzyką.
Cytuj:
Na podstawie fanów (tych statystycznych) można określić kim jest artysta.
|
Nie zawsze. Ale w wypadku Firmy owszem.
Cytuj:
Tak, jesteś jednym z mentorów tych rebeliantów w walce z "Albertusami"
|
Jakich znowu rebeliantów?... wróć, jakim znowu mentorem?
Cytuj:
ciągle pokazujesz jak ich należy traktować ("tY"), jak widać - działa, bo powtarzają.
|
Nie ja zapoczątkowałem podkreślanie tego, że nie piszę do kogoś 'z dużej', to było dużo wcześniej.
Cytuj:
W dyskusjach z Albertusem macie pewien schemat:
Ad populum - z reguły działa
Ad personam - co porządniejsi nie powtarzają
Ad ignorantiam - gdy wszystko inne zawodzi
I diagram leci od nowa, zapętla się. Jedyne czego tak naprawdę nie potrafię rozszyfrować - czy wy prowokujecie i wyzywacie go specjalnie.
|
Znowu nie bardzo rozumiem - czy ty próbujesz opisać i skategoryzować szyderstwo z jego jawnej głupoty? Rasizm jest głupotą, nacjonalizm jeszcze większą. Rzucanie kasztanami w dzieciaki też.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oerciak
Jego podglądy (Mimo że dość niepopularne) są w pełni normalne.
|
To, że coś jest normalne, nie znaczy, że jest dobre. W hitlerowskich Niemczech faszyzm był przecież czymś w pełni normalnym, a w obozach koncentracyjnych zabijanie
niewinnych ludzi było najnormalniejszą rzeczą pod Słońcem.