--- Nari dodał 1 minut i 31 sekund później ---
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
My, ludzie, też wszyscy w końcu umrzemy, a jakoś nie powstrzymuje nas to przed dążeniem do jak najlepszych warunków życia.
|
O to właśnie mi chodzi. Prawda jest taka, że my, ludzie, dążymy do jak najlepszych warunków życia m.in. ograniczając je zwierzętom (lub też sobie nawzajem). Taka nasza pasożytnicza natura, jeżeli się nad tym zastanowić w kategorii biologicznej (i religijnej, przynajmniej pod względem chrześcijaństwa).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blind_Farmer
Taka natura istot żywych że kiedyś się kończą, ale taka też ich natura że chciały by zrobić pare rzeczy zanim się skończą, albo przynajmniej skończyć się w spokoju.
|
patrz wyżej
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Jeżeli nie masz w sobie za grosz empatii, to nie jestem w stanie ci tego wytłumaczyć
|
Doskonale rozumiem punkt widzenia świń i jestem świadom tego, jak są traktowane. Ale dla mnie jest ważniejsze od ich warunków życia jest to, że moja rodzina ma co zjeść. Nie chodzi mi o to, że takie traktowanie zwierząt jest wymagane, ale i tak tego nie zmienię. Po prostu to okrucieństwo toleruje, choć- prawdę mówiąc- nie akceptuję, jeżeli rozumiesz, o co mi chodzi.