Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Jeśli kiedykolwiek masz zamiar opuścić wschodnią Polskę (a zgaduję, że masz), to radzę ci przestać robić sobie takie jaja, bo za uj z nikim się nie dogadasz. Jak spojrzałem na tamten dialog, który wkleiłeś, to naprawdę, gdyby to nie było na polskim forum w życiu bym się nie domyślił że to po pl..
|
nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdżać , tu mi dobrze i tu będę siedział.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba
Ale oni dostrzegają.
Jestem z Białegostoku. Używam języka polskiego według ogólnie przyjętych norm, aczkolwiek niedługo, znając tendencję, zrobi się tu podział na dwie strony Wisły, gdzie moja zawsze będzie tą Ruską.
Chrzanić dyplomację, Polska B FTW!
|
ja mam dużo rodziny w Białym , owszem młodzież już tak nie rozmawia , ale znam trochę starszych ludzi nawet w Białymstoku którzy tak rozmawiają..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __HAPPY_SVEN__
Zrozumcie w końcu, że stary człowiek mieszkający w wiosce przy granicy jakiegoś zasyfiałego państwa =/= człowiek
Psa po ludzku nie nauczysz mówić.
|
ciekawe jak ty będziesz stary i jak ktoś ciebie nazwie psem.
A my młodzi rozmawiamy w ten sposób z przyzwyczajenia , kiedyś tak mówiliśmy miedzy sobą tak żeby śmiesznie było i tak się przyjęło. Ale to naprawdę mało nas tak mówi , chociaż ze coraz więcej z nas przykład bierze to i tak jakąś młodzież z innych osiedli są w lekkim zdziwieniu gdy słyszą mowę dziadków w ustach młodych.
Ale uwierzcie mi na słowo , ze odpowiednie ubranie , taka rozmowa i butelka wina to idealny klimat do spożywania alkoholu... Bo jak pic to pic a nie lecieć w H..