Grałem w to przed wyjazdem na studia, teraz nie bardzo mam czas. Świetna gra, szczególnie spodobał mi się system manualnej walki - to jest to, czego mi brakowało w innych MMO. No i ten klimat... miodzio.
Owszem, wprowadzono tu mikropłatności. Na szczęście Turbine Points, które można zakupić, otrzymuje się również co każde zdobyte 100 punktów favoru, dzięki czemu, jeśli ktoś nie chce płacić, a ma czas, może farmić TP tworząc nowe postacie.
Moja postać to 6 lvl human sorcerer, którym starałam się zdobyć 400 punktów favoru, aby odblokować nową rasę - Drow, a wtedy stworzyć mojego maga od nowa. Grałem na Khyber, ale jeśli większość z Was będzie grać na jednym, konkretnym serwerze, i jakoś fajnie się zorganizujecie to z chęcią założę postać gdzie indziej, o ile tylko znajdę odrobinę wolnego czasu.
Jeśli macie problemy z pobieraniem poprzez Turbine Downloader, poeksperymentujcie z włączoną i wyłączoną opcją P2P (
enable peer-to-peer game file sharing) w opcjach. Tak jak było powiedziane wcześniej, program ten umożliwia najpierw stworzenie postaci, potem przejście tutorialu, a w końcu nawet nielimitowaną grę na "rooku" - wszystko podczas ściągania.