Ja mam DAO. I powiem tak. Jezeli komus sie podobal baldurs gate, to DAO jest gra w sam raz dla niego. Trudne walki, wymagajace uzywania pauzy, planowanie kogo wpierw zaatkowac, kogo obezwladnic. Przy rozdawniu punktow talentu, trzeba sie zastanowic w jakim kierunku chcemy zeby dana postac szla. Kazdy bohater ma wlasna histore, cele, mentalnosc, z kazdym mozna porozmawiac na temat jego historii itd. Jakkolwiek nie wszyscy mowia chetnie o sobie i z poczatku moga sie na nas obrazic, za zbytnie wypytywanie ich

Chodzac po miescie badz tez jaskiniach, moze uslyszec nieraz jak nasi kompani sie kloca ( a raczej drocza, bo jest to przedstawione w wersji z dawka humoru) Co prawda gra nie oferuje 250 godzin rozgrywki jak bg, ale kolo 60 ( z pobocznymi questami ponoc kolo 100-120, ale pewien nie jestem) Do tego Bioware udostepnil graczom tool set'a do tworzenia wlasnych questow, map itd. Wiec pewnie gra bedzie przez dlugi okres zywa.
Btw nie wiem czy to bug, czy nie, ale jak wykonalem glowny watek u elfow, to dodatkowe zadania jakie byly, zostaly zablokowane, mimo iz gra wciaz pokazuje ze postac oferuje questa.
Co do polonizacji, to nie wiem, gram bez dubbingu ;P