W sumie temat zakladam z wyraznego powodu, ale jak sie rozwinie jakas dyskusja, to tez fajnie ;]
(niby jest topic ze zgadywankami filmowymi, ale burdelu tam nie chcialem robic)
Dobra, do rzeczy. Jako ze cierpie w tej chwili na nadmiar wolnego czasu, a xboxa z serwisu odbiore pewnie dopiero za 2 tygodnie albo i lepiej, szukam jakiegos serialu, ktory ten czas moglby mi skutecznie zapelnic. Generalnie rzecz biorac serialow na rozkladzie mam sporo, ale w ciagu ostatnich paru lat powstalo tego tyle, ze nie ma fizycznej mozliwosci zeby to wszystko ogarnac. Pominmy juz fakt, ze na biezaco sledze 8 tytulow (no dobra, 7, South Park wlasnie mial season finale :/), to chcialbym na rozpis wrzucic cos, co swoj zywot juz zakonczylo/ma wystarczajaco duzo epow, zeby starczylo na dluzej. Poszperalem troche, popytalem, poczytalem fora, i wybor padl na Battlestar: Galactica i CSI. I teraz question. A nawet dwa. Primo, zauwazylem, ze w BSG jest cos takiego jak BSG i BSG: Classic. O co kaman i ktore trzeba wacznac pierwsze? Secundo, CSI sa 3. Las Vegas, Miami, New York. Zakladam, ze fabularnego zwiazki miedzy nimi nie ma. Ktore z tych trzech zapodac sobie jako pierwsze? Albo inaczej - ktore najlepsze?
A teraz juz typowo-filmowo. Kolekcje swoja uwazam za calkiem spora, ale jakos tak wyszlo, ze nie wszystkie tytuly jeszcze obejrzalem. Ostatnio zabralem sie za waczanie filmow, ktorych jeszcze nie obejrzalem, i przyznac musze, ze znalazlo sie kilka tytulow ktore sa epic. Jakims cudem okazalo sie jednak, ze w swoich zbiorach mam tez kilka filmow, ktore sa tak failowe, ze sam nie wiem co mna kierowalo podczas dodawania downloadu do kolejki. Z ostatnich kilku(nastu) dni filmy, ktore na goraco moge
polecic i
odradzic:
+ The Usual Suspects (*klik*)
+ The Other Boleyn Girl (*klik*)
+ Rock'n'Rolla (*klik*)
+ JFK (*klik*)
+ Role Models (*klik*)
+ Watchmen (*klik*)
+ Public Enemies (*klik*)
- Hounddog (*klik*)
- Lower Learning (*klik*)
- Dead Like Me (*klik*)
Dzis w kolejce czeka How to Lose Friends and Alienate People, obsada fajna, moze sie nie zawiode.
Z nowosci tak naprawde nie czekam na nic, tzn nie na tyle, zeby wypieki na policzkach sie pojawialy
Na pewno jednak obejrze, kiedy bedzie juz mozna w dobrej jakosci tytuly takie jak Sherlock Holmes, The Expendables, The Gamer. Szkoda tylko ze jedyne komercyjne kino w zgcu ostatnio splajtowalo i bede musial czekac na dvdripy zeby wacznac sobie w przyzwoitym qualsie ;p
Dobra, na razie tyle. Dajcie glos. A szczegolnie ad akapit I