Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Gdyby Twoim dziadkom komuchy zabraly po wojnie caly majatek to nie probowalbys go teraz odzyskac?
Wlasnosc to wlasnosc, powinna wrocic do wlasciciela. Tak samo jak polskie majatki na kresach wschodnich zagrabione przez komunistow.
|
właśnie tak było , komuniści zabrali mojej prababce dość spora działkę w obecnym Białymstoku , kiedyś to było obrzeże teraz są tam bloki. Ale wiem ze teraz dopominając się o to zrobiłbym źle wielu ludziom. Zresztą nie o to tu chodzi...
Chodzi o to ze przyjeżdżają jakieś żydy i rozgrabiają nasz kraj za naszym przyzwoleniem! I ze przez nich ja i moi koledzy możemy mieć w papierach gdy będziemy się starać o prace "Zawodowe niepełne". Gdyby jeszcze to jacyś Polacy zrobili , to pól biedy ale ze obcy mogą sobie robić co chcą w naszym kraju to już przesada... jestem tym zbulwersowany...
porównując to do sytuacji w rodzinie.
jak się czujesz gdyby brat zabrał ci pokój za przyzwoleniem rodziców? - kiepsko ,walczysz o swoje.
Ale jak beznadziejnie się czujesz gdy to sąsiad którego nie lubisz przychodzi i wprowadza ci się do pokoju a twój rodzice na to pozwalają! to dopiero komedia.