Zobacz pojedynczy post
stary 27-11-2009, 13:41   #11401
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

ja tylko mam nadzieje, ze ten ban to juz w koncu perm...

a w miedzyczasie...
Cytuj:
Ogłoszenie końca kariery było spodziewane od kilku tygodniu. Iverson rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Grizzlies, w barwach których zagrał trzy mecze, ale nie był zadowolony z tego, że nie ma istotnej roli w zespole i nie wychodzi w pierwszej piątce. W ostatnich dniach mówiło się o tym, że podpisze kontrakt z New York Knicks, ale ostatecznie Knicks zrezygnowali z dalszych negocjacji. - Nie jest tajemnicą, że Allen nie był traktowany w odpowiedni sposób. Miał wspaniałą karierę, teraz poświęci się rodzinie - powiedział agent koszykarza.

- To jeden z najlepszych graczy w historii na swojej pozycji, ma wspaniały życiorys, umiejętności. Na parkiecie był wielkim wojownikiem, nikt nie potrafił go zatrzymać. Dlatego szkoda, że jego kariera kończy się w taki sposób, bez większej uroczystości - mówił w studio ESPN Jamal Mashburn.

Iverson w NBA spędził 14 sezonów, był jedną z największych gwiazd ligi na przełomie wieków. Największe sukcesy odnosiły grając w Philadelphii 76ers, gdzie rozpoczynał swoją karierę. W 2001 roku doprowadził Sixers do finałów NBA (przegranych z Los Angeles Lakers 1:4), a sam został wybrany MVP. W ostatnich sezonach grał w Denver Nuggets, Detroit Pistons i Memphis Grizzlies. W sumie zagrał w 889 meczach, zdobył 24020 punktów (średnia 27 pkt. na mecz) i jest 17. na liście strzelców wszechczasów NBA.
plz no ;<
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.