Temat: Manga&Anime
Zobacz pojedynczy post
stary 29-11-2009, 19:49   #12627
Corgar Frizz
Użytkownik Forum

Corgar Frizz's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Hinamizawa

Corgar Frizz ma numer GG 919691
Domyślny

Frizz powrócił do życia^^ Strasznie męczące są cony, szczególnie to czuć kiedy tajgery i takie tam podobne przestają działać. Źle nie było, ale czadu to też nie poczułem. No może jak się Kuma skopcił w nocy. Po kilku minutach od rozpoczęcia konwentu brakło miejsca w sleepach, a miałem nadzieje że się załapię do jakiegoś ciekawego. Za to zdobyliśmy z Kumą bardzo wygodną miejscówkę na półpiętrze, a nawet mieliśmy własny kaloryfer!

Jak na 400 osób to był całkiem spory tłok, a z tego co wiem to w "Solvayu" odbywały się nawet i 800 osobowe cony. Ciekawe jak to wyglądało, fandom w sosie własnym...
Atrakcji zbyt wiele nie odwiedziłem, a w pamięci szczególnie zapadły mi tylko dwie. Wybory Miss i Szychy b-conu, które były niesamowicie śmieszne, przez co jeszcze przez długi czas będę je sobie przypominać. Z drugiej strony jest hentaiowy contest dubbingowy, po raz drugi miałem okazje w tym uczestniczyć i niestety się okropnie rozczarowałem. Brakło polotu i błyskotliwych tekstów i niestety było niewiele naprawdę śmiesznych momentów. Całkowite przeciwieństwo HCD na balconie, gdzie momentami można było się udusić ze śmiechu.

W niedziele załapałem się na wiedzówkę z Gurren Laganna, niestety większość pytań wymagała encyklopedycznej wiedzy, więc punkty zdobywał ten kto miał farta trafić na dobre pytanie. Ja farta miałem dużo, jednak odrobinkę mi go zabrakło i skończyłem dopiero na 2-gim miejscu.
"Wymień wszystkich członków Dai Gurren-dan", "podaj pełny tytuł RAW RAW FIGHT DA POWAH (ma 4 linijki)" czy "Co lepiły z plasteliny dzieci na lekcji plastyki u pani Yomako".
Proste, nee?

Najsłabszą częścią b-conu były stoiska, które po prostu świeciły pustkami. Na szczęście nie miałem zamiaru kupować wiele pamiątek, więc nie bolało mnie to za bardzo. Ale gdybym miał na koncie 100mln usd i zamiar kupna pamiątek dla wszystkich znajomych, to czekałoby mnie wielkie rozczarowanie. Ale chciałbym się tak rozczarować, uczucie w końcu przejdzie, a kasa zostanie na następny con ^^

@Ghernie
Co można robić? Przejedź się i sam zobacz. Ciężko to opisać w kilku zdaniach, to chyba ponad moje zdolności. W każdym razie zawsze możesz się zabrać ze nami na con, zawsze raźniej w większej grupie.

Nipah~!
Corgar Frizz

I am bone of my Keyboard
Internet is my body and Site is my blood
i have created over a thousand threads
unknown to mods nor known to spammers
have withstood the flames of many flamers
yet those flamers cant do anything
so as i create

Unlimited Topic Works

わたしのパン... わたしのパン...

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Ostatnio edytowany przez Corgar Frizz - 30-11-2009 o 11:33.
Corgar Frizz jest offline   Odpowiedz z Cytatem