Temat: Rok szkolny
Zobacz pojedynczy post
stary 30-11-2009, 03:02   #1446
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

@CytrynowySorbet
Masz syndrom nierównowagi edukacyjnej. Od dawien dawna wiadomo, że ocena ocenie nie równa, nauczanie nauczaniu też. To znane i powszechne zjawisko. Kiedy porównywałem sobie fizykę, jaką miałem w szkole średniej z "równoległymi" znajomymi to nie wiedziałem, czy się śmiać, czy płakać, że miałem tak przerąbane. Podobnie jest z matmą. Wielu nauczycieli różnie naucza, a składa się na to wiele czynników.

Inną sprawą jest to, że do dobrego napisania matury z matmy z rozszerzenia nie wystarczy to, co masz w szkole. Nawet, jeżeli jesteś na profilu mat-fiz. Trzeba przed maturą rozwalić naprawdę dużo zadań, to jest podstawa. Mam na myśli liczby w okolicach tysiąca. Masz jeszcze sporo czasu i nie masz co się załamywać poziomem. Ilość typów zadań jeżeli chodzi o maturę jest skończona, więc im więcej ich rozwiążesz tym większe będziesz miał szanse, że trafiłeś na jakieś, jakie już rozwiązywałeś i będziesz wiedział jak zrobić. Jeżeli liczysz na to, że na maturze spotkasz zadanie takiego typu, którego w życiu nie widziałeś i rozwiążesz je, to muszę cie rozczarować. Imho max 2-3 zadania z takich "nowych" da się wtedy rozwalić. Chyba, że jesteś jakimś geniuszem matematycznym : P

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 30-11-2009 o 03:04.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem