no, tak sobie waczam ponownie ta pierwsza serie Prisona i dochodze do wniosku, ze ten serial powinien sie zakonczyc po I, max II sezonie. S01 - zajebisty. S02 - imo troche mniej zajebisty, ale tez dobry. Kazdy kolejny - fail. Zwlaszcza 04. Jezeli juz koniecznie chcieli zakonczyc to w taki sposob, to powinni zrobic mini-serie, na 4-5 epow max. Oh well. Wazne ze nie kazdy serial dzieli los PB i np. taki Dexter kazdy kolejny sezon ma bardziej zajebisty od poprzedniego. House do pewnego momentu tez dawal rade, ale od S05 imo jest coraz gorzej. A jezeli scenarzysci zdecydowali sie w pewnym momencie na powrot do oryginalnej obsady, to chyba swiadczy o tym, ze ogladalnosc po zmianach personalnych zaczela spadac i trzeba bylo szybko ja ratowac... coz. Subiektywny ranking serialowy na dzien dzisiejszy:
1. Dexter
2. South Park
3. Swiat wg Bundych
4. The Sopranos
5. Friends
6. 30 Rock
7. Californication
8. House
9. Terminator: The Sarah Connor Chronicles
10. Merlin
11. My Name Is Earl
12. The Office
13. Jericho
14. Prison Break
15. Numb3rs
dlugo, dlugo nic
16. Lost
17. Dirt
18. Joey
19. Chuck
20. Heroes
z polskich tv shows nie ma absolutnie nic, co bym mogl polecic. Pierwsze 2-3 serie Fali Zbrodni dawaly rade, nawet waczalem kiedys na biezaco w tv, ale w pewnym momencie zrobilo sie to-to tak absurdalne i glupie, ze szkoda mi bylo tej jednej godziny tygodniowo. Kiepskich nigdy nie lubilem, za 13 Posterunkiem tez nie przepadalem, a na tych wszystkich K jak Kretyn czy innych Srebrnopolskich szkoda klawiatury zeby wspominac. PODOBNO warte chwili uwagi jest "Odwróceni", a ze show porusza tematyke, ktora bardzo lubie, to moze nawet sie skusze, tym bardziej ze i tak tylko 13 epow, wiec w najgorszym wypadku strace tylko 3-4 seanse. W koncu musze tez zabrac sie za "Kompanie Braci". Gdzies nawet mam na dvd, ale jakos tak sie zlozylo ze nigdy nie wacznalem. Jak ktos ma do polecenia cos, czego nie ma na liscie, to dajcie glos - cos waczac trzeba