Zobacz pojedynczy post
stary 05-12-2009, 11:25   #202
Blader19948
Użytkownik Forum

Blader19948's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2007
Lokacja: Górzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 32
Skille: Fist 21
Blader19948 ma numer GG 6065817
Pytanie Ktoś mówił, że moje kompendium jest nie potrzebne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ufocznik
W tym kompendium Bladera było w którymś miejscu napisane, że spike sword znikał od zawsze, ale dopiero dopiero w styczniu 2007 odkryto w jaki sposób. A mi się wydaje, że nie znikał od zawsze, tylko jakoś od 2004 roku (to by znaczyło, że zostało to wprowadzone w którymś tam upie, np. 7.3?) i rzeczywiście początkowo myślano, że to zabawa godów. Poza tym, o ile pamiętam to odkryto te dwie kratki już wcześniej, jakoś po 1-2 latach od pierwszych zniknięć. Oczywiście mogę się mylić, mógłby mnie ktoś poprawić? Jakieś źródło?
Nie. Owszem nie wiem dokładnie od jakiego czasu znikał spike sword, ale 2004 rok to jeszcze trochę za późno, popatrz sobie na screen z Brazylami - bardzo stara tibia. Lecz sposób ten oficjalnie odkrył Eclo on Rook, wszystkie wcześniejsze znikania to przypadkowe stawania na kratki. Jeśli ktoś wcześniej niż 20 stycznia 2007 odkrył ten sposób to nikomu nic na ten temat nie wiadomo, a już na 100% nie była to żadna ekipa z tibia.pl

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luker's
Po drugie Jeżeli spike sword istnieje to dla czego jeszcze nikt go niem a lub dla czego nikt się nim nie chwali..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kompendium Bladera
Quest jeśli w ogóle istnieje to od początku tibii, a jednak nie pojawił się jego QS to chyba najbardziej poświadcza niemożność jego wykonania.
[...]
Ja gdybym zdobył SoF to bym o tym nie opowiadał, a już na pewno nie zamieszczał jego spoilera na jakimś tibijskim forum.
Czytajcie kompendium me

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maldoryz
Ja tam sie srednio znam na tym temacie, ale czy to nie zaczelo sie od tego filmu, na ktorym wlasnie znikal sword? Bynajmniej jestem tego pewien, po prostu przypomina mi sie ten film, jeden gosc cos do drugiego pisal, tamten odpisal i *puff*.
Po prostu je przeczytajcie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kompendium Bladera
25 stycznia 2007 roku (nie mylicie się, 5 dni po ukazaniu solucji na zniknięcie SS przez Eclo) na forum tibia.pl w dziale "Tajemnice Rookgaardu" ukazał się temat "SoF Done" jakoby dający dowód na zdobycie legendarnego SoF przez najlepszego polskiego Rookstayera "Rookguardian de'bove". Temat wzbudził duże kontrowersje, był chyba jedynym tematem, który w tak małej jednostce czasu przyciągnął tak wiele postów/userów. (150 oglądających, 21 stron postów w ciągu 2 dni).
Dowodem na zdobycie był:
-filmik jak SoF znika
[...]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
Quest - czy wogole istnieje? Nikt nie moze miec pewnosci, ze zwiazany jest z lvl'em i graczami z Premium Account (o ile Q na
SS jest prawda). Mimo tych watpliwosci uwazam, ze SS jest dostepny na Rookgaardzie. Wyobraznia CipSoftu nie zna granic, o
czym niejednokrotnie mieliscie okazje sie przekonac, wykonujac nowe Questy. Mozliwe, ze klucz jest pod Naszymi nosami, a My
mimo usilnych staran nie potrafimy go dostrzec. Ogladajac film kazdy moze zobaczyc moment znikniecia SS z wyspy. Aby tak sie
stalo nalezy wykonac 2 banalne czynnosci, o ktorych wiedzialo wiele osob przede mna. Niestety nie moge Wam ich zdradzic,
poniewaz takie zostaly ustalone zasady. Fakt znikniecia miecza wcale nie musi oznaczac, ze ktos go zdobyl. W zwiazku z tym
uwazam (podobnie jak inni gracze), ze musi to byc zwiazane z czescia Questu. Innymi slowy prawdopodobnie takowy istnieje,
chociaz poki ktos go nie wykona, nie mozna miec 100% pewnosci.

Film - jest autentyczny. Spora czesc Forumowiczow mylila sie twierdzac, ze zostal nakrecony na OTSie. W jednym momencie
celowo zostaliscie wprowadzeni w blad. Sprytne i inteligentne osoby (mam nadzieje, ze odnosi sie to do kazdego) szybko
zorientuja sie gdzie tkwi -zonk-. Powodow calej tej "akcji" jest cala masa.