Nabiłem dziś 22 lvl i 8 mlvl na tych nieszczęsnych rotach (sorki ale zgubiłem screen z advance):
Nabiłem też 57 dista i poszedłem znowu do cyclopolis:
Gdy już byłem przy wejściu okazało się że zapomniałem kuszy

Szybka wizyta w depo i zaczynamy zabawę:
Moja ulubiona taktyka - bieganie wokół schodków/stołu/stosu kowadeł i strzelanie do przeciwnika:
Robi się gorąco! Nie musiałem użyć UH, ale poszła 1 exura vita:
Gdy już miałem wychodzić (kończyły się bełty) natrafiłem na full respawn - niestety na zdjęciu nie uchwyciłem 3 cyców, które zostały gdzieś z tyłu
To już po powrocie do Edron. Widzicie po raz kolejny wszystkie moje skille oraz loot.

Czas: 40 minut
Exp: 9K (12K/godz.)
Loot zwrócił bełty i HMM (chciałoby się powiedzieć: cudem

)
Straty: 4 HMM, 413 bełtów, 0 UH (3 vity starczyły

)
A tu screen z innej beczki - zmuszony koniecznością, walczyłem z guardem za pomocą oszczepów (ktoś zlurował - 1 vita, hp po walce na żółtym):
A tutaj macie mapkę z dojściem do cyclopolis, o którą ktoś pytał:

Wejście do Cyclopolis to ten biały punkt otoczony czerwoną krzywą na górze mapy.
Czerwona kropka to pkt. orientacyjny - NPC Avar Tar.
Zółty kwadrat to pkt. orientacyjny - gdzieś tu jest wioska Stonehome

To co widać w lewym dolnym rogu to doki Edron.
Aby dojść do Cyclopolis i nie zostać zabitym, należy iść do NPC Avar Tara. Obok niego wejść po rampie do takiego korytarza prowadzącego przez góry. Gdy przejdziemy ten korytarz idziemy najpierw kilka ekranów na wschód do rzeki, a potem wzdłuż rzeki - tak jak jest odsłonięte na mapce. Po drodze tylko wilki i niedźwiedzie, wejścia (schodki) pilnuje 1 cyklop, zaraz po wejściu powitają nas 2 cyklopy, czasami wspomagane przez 2 soldiery.