Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Nie, nie jest normalną rzeczą to, ze przy skumulowanych obrazeniach najsilniejszych potworkow rzedu 2000-3000 pozwala sie graczom osiagnac pulap 7000hp czy jeszcze wiekszej ilosci many. Nie jest normalna rzecza to, ze gracz ktory siedzi przy komputerze 8h dziennie przez 5 lat klepiac potworki, a oprocz tego nie ma absolutnie zadnych umiejetnosci gry (co odnosi sie do wiekszosci obecnej "czolowki") jest w stanie przezyc wszystko i wszedzie, bo mu podczas bezmyslnego expienia wystarczajaco urosly statystyki.
Racjonalny pulap levelu powinien zostac ustawiony pare lat temu na poziomie nie wyzszym niz 250.
no widzisz, a potem ty razem z cala grupa dobiliscie do 100 levelu i kazdy poszedl bic wszystko dookola solo, bo oplacalo sie to bardziej niz zabieranie ze soba grupy.
Paradoks Tibii polega na tym, ze po 12 latach jej istnienia nadal jest bardziej oplacalne matematycznie bicie wszystkiego dookola samemu, niz zabieranie kogos do pomocy. Z pomocy inteligentny gracz korzysta tylko i wylacznie wtedy, gdy nie jest w stanie sam przezyc, lub nie wie ze jest w stanie sam przezyc (casus nooba).
|
i tutaj zgodze sie z tym ze w tibii powinien byc ogranicznik lvlu tak jak np w WoWie, ale porównywać te dwie gry ze sobą to tak jak porównać bolid F1 do mojej astry :>, niby też samochód a jednak na tym podobieństwa się kończą, mysle że gdyby tibii była grą naciskajacą bardziej na gre zespołową nie została by tak zniszczona przez dzieciaków którzy nie potrafią powiedziec w innym jezyku nic poza free items, albo offer pls :>
p.s. a co do moich błów to prosze sie przyzwyczaic jestem bardzo słaby z polskiej ortografii i mysle ze nik tego nei zmieni :>, studiuje na 3 roku PolSL górnictwo i geologie wiec zbytnio nie jst mi ona potrzebana, a mysle ze znam ja na poziomie komunikatywnym wiec raczej tego neizmienie chodz chciał bym...
pozdrO