Ciekawe kiedy ArenaNet ujawni mapę świata. Jestem ciekaw jak to teraz wygląda.
Bo tak: z tego, co wyczytałem, to północne tereny z Eye of the North opanowało zuo/zalało/przeszły kataklizmy. Nornowie cofnęli się do Shiverpeaks (czyli tam gdzie w Prophecies urzędowały Dwarfy, które, swoją drogą, wyginęły), Charrowie do Ascalonu, ludzie zajmują Krytę. Asury zostały tam, gdzie były - Maguuma, Rata Sum i te sprawy. Sylvari rozrodziły się w północnej Maguumie, tam gdzie kiedyś byli humani.
Każda rasa będzie tak jakby podzielona, takie jakby kierunki rozwoju postaci. Asury będą wybierać pomiędzy College'ami (szkołami): College of Dynamics, College of Statics, College of Synergetics. Nornowie będą mogli wybrać swoją Ścieżkę - będą mogli zmieniać się w niedźwiedzia, w śnieżnego leoparda, kruka lub wilka.
Charry dzielą się na legiony, również prawdopodobnie gracz będzie mógł wybrać, do którego chce nalezeć: Ash Legion, Blood Legion i Iron Legion. Humani dzielą się na tych z Askalonu, tych z Kryty, tych z Canthy oraz tych z Elony. Każdy human zaczynać będzie w ich nowej stolicy, Divinity's Reach.
A Sylvari... trudno powiedzieć. W opisie napisane jest, że miewają one tzw. Dream of Dreams, czyli Sen, który mieli przed narodzeniem. Miewają jego urywki, i za jego pomocą mogą kontaktować się z roślinami (ożywiać się i takie tam), oraz innymi Sylvari. ALE! Niektóre z nich, zamiast Dreamu, nawiedza tzw. Nightmare. Opanowuje ich ciała czy coś, więc możliwe, że Sylvari dzielić się będą na... dobrych i zuych ;p
Ee... Nie wiem po co ja to napisałem ale ok :D Kogoś może zainteresuje, heh.
Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 09-12-2009 o 20:49.
|