Shivek - zawsze aktualny antywirus (nod)
nie korzystam z tego kompa z żadnej przeglądarki (mam 4 kompy w domu więc jeden z nich poszedł tylko na gry). Firewall na routerze, firewall SPF na kompach, blokowanie portów i dostęp tylko przez maca i WPA2 dla WiFi, nikomu nie pokazywałem hasła które zawierało duże i małe litery, cyfry i znaki specjalne. co rok zmieniam hasło. nie ściągałem żadnych botów/mc itp. od 4 lat żadnych problemów, więc wynik że ktoś zhackował mi postać - nie zależała ode mnie (p.s. jestem informatykiem i specjalizuje się w zabezpieczeniach sieci i kompów)
w takim razie uważam że Cipsoft potraktował mój wkład w tą grę (czyli rozwój postaci, wykupienie pacca itp) za całkowicie bezsensowny
w takim razie nie mów mi że hack był z mojej winy (nawet 10%) bo nie po to stosowałem takie a nie inne sposoby zabezpieczenia się, żeby teraz widzieć "gołą postać" pomimo zachowania wszelkich metod dostępnych dla zwykłego użytkownika (bo chyba idiotyzmem byłoby dokładanie sobie dodatkowych cyferek do pinga i lagów i łączenie się za pomocą proxy)
Ostatnio edytowany przez edmun - 14-12-2009 o 13:43.
|