Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MiXer
Nudno tu bez Albertusa 
|
Ej, coś w tym jest, bo kiedy on jeszcze tu był to wchodziłem na forum chociaż ten raz tygodniowo zobaczyć jego wypociny, a teraz dopiero sobie przypomniałem o nim po raz pierwszy od miesiąca :-/.
Co do religii w szkole- Całe szczęście przekroczyłem tą magiczną barierę 16 lat, że mogę sam sobie wypisać takowe zwolnienie i tak sobie myślę, że coś zwanego "religioznawstwem" mogłoby być...
Chociaż sobie tego nie wyobrażam, jak dziecko 8 letnie uczyłoby się religii islamskiej, czy tam innej jakiejś dzikiej wiary. Religioznawstwo powinno wejść dopiero w gimnazjum, a przed, nieobowiązkowa religia w dzisiejszym tego słowa znaczeniu. Chociaż znając szczeniaków z gimnazjum to jakieś 0-5% z nich interesowałaby lekcja :-P.
Więc dochodzę do wniosku, że dla naszego ludu wykorzystywanego przez korporacje i fabryki coś takiego po prostu nie ma prawa bytu (co najwyżej w na wyżynach inteligencji jako-takiej w liceum) bo są zbyt tępi na ogarnięcie tego, a sam temat ich w ogóle nie zainteresuje i zleją na to ciepłym moczem.