Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BialyOleander
fatalna XII? nie była taka zła nie przesadzaj ja z miła chęcią spędziłem przy niej ponad 100 godzin i dalej często do niej wracam. a x-2 to też nie najwyższa klasa ale pograć przyjemnie. chociaż x-2 i xii nie mają podlotu do takich części jak X,IX czy VII to gry są godne polecenia dla fanów RPG'ów. btw na iks-gówno ffXIII będzie na kilku płytach? HAHAHA o ku*wa ah zapomniałem iks nie radzi sobie z płytkami blue ray. 
|
XII byla jedna z najgorszych moim zdaniem... Jedynie glowny bohater owej czesci - Van, byl spoko. I to na tyle co mi sie podobalo w "dwunastce".
Fabula byla do rzyci, system walki mi sie zupelnie nie podobal. Biegajace postacie podczas wybierania ataku zupelnie mnie dezorientowaly i nie moglem sie przez to skupic na obranej taktyce. ;p
Natomiast jesli chodzi o X-2, to nie byla ani rewelacja, ani tez porazka. Przecietniak i tyle...
@Shanhaevel
Tak jak juz ktorys kolega wyzej powiedzial, zagraj w Golden Sun. Ogolem nie przeszedlem calosci, ale pamietam ze gralo sie przednio.
Natomiast jesli nie przeszkadza ci seria FF, to polecam moja jedna z ulubionych czesci, a mianowicie FF Tactics. Wszystko dopracowane na najwyzszym poziomie, jesli chodzi o fabule i caly system na ta platforme.
Pamietam ze jedyna rzecza ktora denerwowala mnie w grze, to niektore zasady przy wazniejszych pojedynkach, gdzie prawie zawsze dostawalem czerwone kartki od GM. xd
No i jeszcze pozostaje klasyk, taki jak Shining Soul, ale to juz dla prawdziwych wyjadaczy. Polecam, aczkolwiek lepiej zagrac w wyzej wymienione tytoly, tak na poczatek.
@edit
Oooo! Przypomnialo mi sie! Zagraj jeszcze w Chrono Triggera! Tez pozadny klasyk... Tylko nie pamietam na co to bylo. SNES albo wlasnie GBA. A moze to byl DS? Chociaz to ostatnie raczej nie. Fakt faktem poszukaj sobie, a nie zawiedziesz sie. ;p