Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maggic
@up. Giggs. Owszem, myślę że spokojnie mógłby otrzymać ta nagrodę jednak uważam że podczas wyboru wzięli pod uwagę to że Ryan brylował w latach (1990-2005 - tu możecie mnie poprawić nie jestem pewien ) a właśnie podczas połowy tej dekady jego występy stały się mnie reguralne, z powodu wieku częściej wchodził z ławki itd. I to mogło być kluczowe przy wyborze. : P
|
Ryan od początku sezonu 2000/01 zagrał łącznie w 273 meczach ligowych, co daje średnią ok. 30 meczy na sezon. Giggs regularnie gra od sezonu 1991/92, także w tym aspekcie to Giggs > Lampard (który gra regularnie od sezonu 1997/98). Ale patrząc na występy pod względem zasad plebiscytu, to Frank minimalnie wygrywa. Jeśli chodzi o gole, to Lampard jest bardziej bramkostrzelny od Ryana, gdyż gra jako ofensywny pomocnik, a Giggs na lewym skrzydle bardziej nastawiony jest na podawanie do kolegów, wypracowywanie akcji i rozciąganie gry. Tutaj z większą przewagą wygrywa Lampard. Patrząc na pozycję w drużynie, to Giggs bije Franka na głowę. Także Lampard minimalnie lepszy od Giggsa, ale trzeba przyznać że uczciwie.
@Yoh
Spójrz prawdzie w oczy. Obecny Arsenal to niezdeterminowane pipki, które co sezon mają jakieś tam ambicje na mistrzostwo, jednak tego nie wykorzystują. Może jak karne będą z ręki to wygrają Emirates Cup.
K.Jay