Zobacz pojedynczy post
stary 05-01-2010, 19:06   #859
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MALLuś Pokaż post
Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach.

Nie mogę się nie zgodzić, lecz niektóre gry nawet nie dają tej furtki z napisem "przejdź mnie jeszcze raz". Bo są po prostu cholernie liniowe i schematyczne.
Tylko nie zemdlej z wrażenia, fanboyu. AC2 tworzono z myślą o uniknięciu czegoś takiego, co było w AC1 (swoją drogą nie wiem na co narzekacie. Ja bardzo często zamiast robić zadania, po prostu chodziłem sobie po mieście albo po dachach, i sprawiało mi to naprawdę ogromną przyjemność. Trzeba brać od gry to, co daje). Żadna gra nie jest złym wyborem, chyba że dany gatunek cię kompletnie nie interesuje.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem