Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oerciak
Zadam Tobie pytanie, nawet może kilka. Ile wiadomości słyszysz o zamachach w Polsce? Ile słyszysz o napadach z bronią w ręku w biały dzień? O głodujących dzieciach? O wojnie?
Prawie nic? W Afryce to jest CODZIENNIE. I błagam, nie pisz mi już głupoty o stereotypach bo mi się słabo zrobi. To już nie są stereotypy, to już jest powszechne w tamtym rejonie.
|
Gratulacje, pokazałeś, że jesteś SKRAJNYM debilem/ignoratnem. Nie ma żadnej różnicy między polską, nawet biedną dzielnicą a jakimś afrykańskim krajem, w którym jakiś p*****ny dyktator trzęsie całą okolicą, a ludność masowo umiera z głodu czy jakichś epidemii. Mówiąc o pomocy Afryce mam na myśli pomoc LUDZIOM (bo to ludzie, wiesz?), którzy nie zasługują na los jaki ich spotyka. I faktycznie, wysyłanie tylko paczek z jedzeniem nie ma większego sensu, ale jakaś dobrze skoordynowana, wielowymiarowa pomoc naprawde może przynieść dobre rezultaty.
Cytuj:
Zmienia się to tak wolno, że lepiej ich zniewolić i mieć zajebiście tanią siłą roboczą.
|
Osobiście życze cI (pozdro Lasooch : D) zostania zniewolonym przez jakiegoś niemca czy kogoś tam. Albo lepiej, żeby cIĘ porwali dla okupu, a rodzice uznali, że nie opłaca się go dawać : )
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen
Chyba bym wolał umrzeć niż być posłuszny jakiemuś pajacowi z plantacji bananów za 30 centów tygodniowo.
|
Chyba. Całkiem rozsądnie dodałeś to słowo. Bo ja myśle, że będąc w takiej sytuacji zmieniłbyś zdanie.
@edit
Cytuj:
Marines to mamy w USA, baby.
I by nie pozostawić bez odzewu- wyjdź na ulicę i zobacz czy przynajmniej 1/10 polaków ma przy sobie broń. Ba, nawet przy 1/50 tak by nie było. W Afryce proporcje są ZUPEŁNIE INNE.
|
Btw. zapewne fakt, że jest tam xx razy niebezpieczniej niż w Polsce nie ma żadnego wpływu na te proporcje. Zresztą, proszę o jakieś dane statystyczne.